Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Kopīgi atzīmēt Tēva diena aicina Džūkstes Pasaku muzejs

Redakcija
Redakcija

10. septembrī 12.00 Džūkstes Pasaku muzejā (Džūkstes pagastā, Lanciņu skolā, Tukuma novadā) notiks pasākums ģimenēm “Tēva diena”. Orientēšanās tēviem ar bērniem, radošās darbnīcas un dažādas spēles, kur nepieciešams tēva padoms, prasmes, iemaņas un gudrība.

Tēva diena ir starptautiska mēroga svētki, ko Latvijā oficiāli atzīmē kopš 2010. gada. Šie svētki tiek svinēti par godu tēviem, tādējādi atzīmējot viņu nozīmīgo lomu ģimenē, ieguldījumu bērnu audzināšanā, stiprinot tēvu un bērnu saites.
Tēva diena Džūkstes Pasaku muzejā jau kļuvusi par tradīciju. Atzīmējot šo dienu, tēvus ar bērniem aicina pievienoties radošajās darbnīcās, tostarp kopīgi izgatavot savas īpašās medaļas un pat ābolu ievārījumu no Pasaku dārzā novāktās bagātīgās ražas.

Apmeklētājus gaidīs arī spēles, kur būs iespēja sacensties, un mērīt vilka un cilvēka stiprumu un noskaidrot izveicīgāko dzīvnieku. Vai protat atminēt mīklas? Arī mīklu minēšanā muzeja darbinieki pārbaudīs apmeklētāju spējas un aicinās pievienoties vēl arī citām izzinošām aktivitātēm.

Džūkstes Pasaku muzejā apskatāma arī izstāde “Kurbads. Latvju varoņstāsts”, jo pirmais tautas pasakas par Kurbadu pierakstīja un sakārtoja pēctecīgā virknē folklorists Anss Lerhis-Puškaitis. Par šo dižo personību un viņa skolniekiem skatāma arī ekspozīcija un izstādes.

Dalība ar muzeja biļeti pasākumā 3,00 EUR, pirmsskolas vecuma bērniem - bezmaksas.

Par Džūkstes Pasaku muzeju
Džūkstes Pasaku muzejs atrodas bijušajā Lancenieku skolas ēkā, kurā dzīvojis un strādājis skolotājs, rakstnieks, pasaku un teiku krājējs, pētnieks, dārznieks un sabiedrisks darbinieks Anss Lerhis-Puškaitis (1859–1903). Tieši tāpat kā izcilais skolotājs izmantoja tautas mutvārdu daiļradi savu audzēkņu iztēles un domāšanas attīstīšanai, arī muzejs saviem apmeklētājiem rada iespēju ne tikai apskatīt muzeja priekšmetus, bet arī klausīties Džūkstes pasakas un stāstīt savējās.