Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Apgāds „Mansards” izdod Arnalda Indridasona sensacionāli populāro detektīvromānu “Purvs”

Redakcija
Redakcija

Arnalds Indridasons (Arnaldur Indriðason, dz. 1961) ir viena no spilgtākajām zvaigznēm pie islandiešu literatūras horizonta. Viņa spalvai pieder vairāk nekā divdesmit romānu, tostarp daudzi detektīvi, kuru galvenais varonis ir atjautīgais kriminālpolicijas izmeklētājs Erlends un viņa komanda.

Ziemeļpurvā, Reikjavīkas rajonā, pagraba dzīvoklī uziets noslepkavots padzīvojis vīrietis. Upura rakstāmgaldā ir paslēpta fotogrāfija, četrus gadus vecas meitenītes kapa pieminekļa uzņēmums. Izmeklētājam Erlendam rodas nojauta, ka tā nav tipiska islandiešu slepkavība, “nevīžīga, bezjēdzīga un nožēlojama”. Un nojautas viņu parasti nepieviļ. Fotogrāfija aizved policiju tālā pagātnē, kura glabā baismīgus noslēpumus un ģimenes traģēdijas. Tai pašā laikā no kāzām pazūd līgava, un atsākas pirms ilga laika pazuduša cilvēka meklējumi...

Detektīvromāns “Purvs” ir sensacionāli populārs Arnalda Indridasona darbs, kas pasaulē pārdots vairāk nekā 2 miljonu eksemplāros. 2002. gadā romāns saņēma Ziemeļvalstu detektīvu balvu. Tas tulkots vairāk nekā divdesmit valodās, pēc tā motīviem tapusi arī filma.

Tulkotājs Dens Dimiņš (dz. 1974) studējis klasisko filoloģiju un franču valodu Latvijas Universitātē, vēlāk apguvis islandiešu valodu Islandes Universitātē Reikjavīkā. Strādājis par pasniedzēju Latvijas Universitātē un Kultūras akadēmijā, mācījis latīņu, franču un islandiešu valodu. Tulko daiļliteratūru no franču, islandiešu, grieķu, itāļu, bulgāru un holandiešu valodas. Apgādā „Mansards” līdz šim iznācis Dena Dimiņa tulkotais bulgāru rakstnieka Vladislava Todorova melnais detektīvs „Dzifts”. Dens Dimiņš saņēmis Latvijas Literatūras gada balvu par M. Velbeka "Varbūt ir sala" un G. Gospodinova "Dabiskā romāna" tulkojumu (2008), kā arī par Dž. Litela romāna "Labvēlīgās" tulkojumu (2015).

Apgāds un tulkotājs pateicas Gunnara Gunnarsona institūtam un Kultūras centram Skriðuklaustur, kā arī Islandes Literatūras centram par atbalstu šī tulkojuma finansēšanā. Izdevuma vāka noformējumā izmantots Dena Dimiņa foto.

Detektīvromānu „Purvs” meklējiet Sākums / Apgāds Mansards, lielākajās Latvijas grāmatnīcās, kā arī grāmatu un kultūrpreču mājā “NicePlace Mansards” Kr. Barona ielā 21a (pagalmā).