Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Džūkstes Pasaku muzejā atvērs Imanta Bunkša grāmatu „Mazāk sev, vairāk pašam”

Redakcija
Redakcija

Džūkstes Pasaku muzejā atvērs Imanta Bunkša grāmatu  „Mazāk sev, vairāk pašam”
Tukums
Foto: www.ntz.lv

9. jūlijā 13.00 Džūkstes Pasaku muzejā (Džūkstes pagastā, Lancenieku skolā, Tukuma novadā) atvērs Imanta Bunkša grāmatu „Mazāk sev, vairāk pašam”.

Raksturojot grāmatu „Mazāk sev, vairāk pašam”, Imants Bunkšs uzsver, ka līdzās nopietnākām pārdomām ievietotās rindas ar nelielu ironiju nav jāuztver nopietni.

„Dzīvē pa reizei ne viss liekas nopietni. Dažreiz gribas pajokot, lai dienas aizritētu vieglāk, jautrāk, ar smaidu un nelielu humora dzirksts devu. Grāmatas nosaukums var tikt vērtēts atšķirīgi – gan kā joks, gan nopietni: mazāk sev ņemt, vairāk pašam dot”, stāsta autors.

Krājuma moto:
„Humors, joki – vitamīni,
Tavā dzīvē liels tiem spēks.
Ja par citu dažkārt smīni,
Nav vēl paveikts nekāds grēks.”

Par Imantu Bunkšu

Imants Bunkšs dzimis 1937. gada 1. jūlijā Džūkstes pagasta Lancenieku „Kūlaiņos”. 1944. gadā sācis mācības Lancenieku skolā, turpinājis - Džūkstes pamatskolā. Imants Bunkšs mācījies Latvijas Universitātes filoloģijas fakultātē un Mūzikas katedrā.

Strādājis Rīgā par latviešu valodas un dziedāšanas skolotāju, tad par direktora vietnieku, Rīgas skolu inspektoru. Vairākus gadus veidojis un organizējis skolēnu literāri izglītojošo žurnālu „Logs”.

Pēc Maskavas Valsts Kultūras institūta foto un kino fakultātes beigšanas vairāk nekā divdesmit gadus vadījis skolēnu kinostudiju „Spektrs”. Paralēli veidojis sižetus televīzijai, veidojis arī dokumentālas filmas.

Imantu Bunkšu vienmēr pavadījusi kora dziesma. Dziedājis sava bijušā pedagoga Gido Kokara korī „Daina” un Jāņa Dūmiņa vadītajā korī „Rīga”’, kas aizvedis daudzos ārzemju kora dziesmu konkursos un festivālos un devis iespēju iepazīt citas valstis un cilvēkus.

Dzejoļu krājums „Tik gara diena” (2013), grāmata „Tev, kinoamatieri” (1987), „Ar saknēm savā zemē” (2015).