Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


4 vienkāršas lietas, kas palīdz saglabāt un pat uzlabot figūru atvaļinājuma atpūtas laikā

Katra no mums pirms priekšā stāvošā atvaļinājuma nopietni aizdomājas par liekajiem kilogramiem- vēl jo vairāk tāpēc, ka ir gan nopietns iemesls, gan arī iespējas, kā no tiem atbrīvoties. Ir ļoti grūti rūpēties par savu figūru, pavadot katru dienu ofisā saspringtā darbā. Pavisam cita lieta- darīt to atvaļinājuma laikā. Tomēr ļoti bieži, nonākot siltajās zemēs, mēs nespējam noturēties dažādu sīku vilinājumu priekšā, kas galarezultātā noved pie tā, ka liekie kilogrami atpūtas laikā tikai nāk klāt. Kā tad izvairīties no šāda veida problēmām, saglabāt un pat uzlabot savu figūru atvaļinājuma laikā?

Pirmkārt, atsakieties no ātrajām uzkodām. Ēdiens ar augstu kaloriju saturu veicina liekā svara rašanos, bet, ja nevēlaties atpūšoties lieki tērēt laiku ēst gatavošanai,- vienkārši aizstājiet dažādus hotgogus, hamburgerus un sviestmaizes ar sieru, augļiem un jogurtiem, kas atrodami jebkura veikala plauktā. Jā, un arī iemīļotos gāzētos dzērienus labāk vismaz uz laiku aizmirst- negāzēts minerālūdens un auksta tēja atveldzē daudz labāk un arī veselībai ir vērtīgāki.

Nav vērts, protams, pilnībā atteikties no gardumiem un delikatesēm. Tomēr par tiem lai labāk kļūst, vismaz atvaļinājuma laikā, oriģināli pagatavota zivs vai dārzeņu salāti. Tas ir gan garšīgi, gan arī pēc tam nebūs jāsūdzas par to, ka bikses neiet ciet...

Otrkārt, veltiet kādu brīdi dienā sportam. Arī kūrortzonās ir sporta klubi un dažādas aktivitātes, starp kurām noteikti varēsiet piemeklēt arī sev piemērotu nodarbošanos. Neejiet tam visam ar līkumu, neatņemiet sev iespēju sadedzināt liekās kalorijas. Pie reizes arī iegūsiet pamatīgu mundruma devu savam ķermenim. Līdztekus sporta nodarbībām ieviesiet sev par paradumu vakara pataigas, kā arī aizmirstiet par ātrgaitas liftiem un eskalatoriem, nomainot tos pret vienkāršām kāpnēm.
Un pēc iespējas vairāk peldiet.

Treškārt, atpūtieties aktīvi. Protams, arī pagulēt pludmalē nepieciešams, taču visdažādākās ekskursijas, tūrisma maršruti, izbraucieni ar velosipēdu un pārgājieni atstās daudz lieliskāku iespaidu uz jūsu ķermeni un arī garastāvokli.

Ceturtkārt, ievērojiet ēsanas režīmu. Ja esat devušies ne pārāk tālu no mājām un laika josla, kurā atrodaties minimāli atšķiras vai pat sakrīt ar jūsējo, problēmām nevajadzētu rasties. Taču, ja jsavu atvaļinājumu pavadāt krietni patālu no dzimtenes, pacentieties ēst tā, lai starpība starp ēdienreizēm nebūtu lielāka par četrām stundām- tādējādi pasargāsiet sevi no pārēšanās, līdz ar to arī no liekā svara.