Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Produkti, kas veicina labsajūtu

Redakcija
Redakcija

Vai Tavā ēdienkartē ir šie produkti?

Rieksti

Valrieksti ir veselīgākie rieksti smadzenēm! Tie satur B vitamīnu, magniju, cinku un Omega taukskābes, tādēļ sniedz enerģiju un palīdz domāt skaidrāk.

Brokoļi

Brokoļos ir daudz folskābes – tā palīdz mazināt stresu un aizkaitināmību. Tikai nepārgatavo brokoļus, jo tad tie var zaudēt šīs svarīgās vielas un vitamīnus.

Piens

Lai gan par pienu ir dažādi viedokļi, vairums zinātnieku tomēr ir vienisprātis – piena lietošana uzturā veicina serotonīna producēšanu, ko citā nosaukumā pazīstam arī kā „laimes hormonu”. Piena glāze patiešām var uzlabot pašsajūtu un garastāvokli!

Lasis

Lasis ļoti izteiktā daudzumā satur omega – 3 taukskābes, tādēļ smadzeņu attīstībai tas tik ļoti nāk par labu. Ēdiet lasi vismaz reizi nedēļā!

Ogas

Antioksidantiem bagātās ogas nodrošina labu asinsriti, tādēļ smadzenes jo bagātīgāk tiek apgādātas ar skābekli un tām nepieciešamajām barības vielām. Īpaši iesakāmas ir zemenes, avenes un mellenes.

Bietes

Bietes ir lielisks B9 vitamīna avots. Tās stiprina nervu sistēmu un palīdz mazināt trauksmes epizodes.