Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:22, Did:0, useCase: 3

Ziemassvētku grāmatas lieliem un maziem- idejām, ierosmei, dāvanām

Ziemassvētku grāmatas lieliem un maziem- idejām, ierosmei, dāvanām
Ziemassvētku grāmatas- idejām, ierosmei, dāvanām

Kas gan var būt labāks palīgs un padomdevējs par vērtīgu grāmatu?Ja trūkst ideju pašrocīgi gatavotām Ziemassvētku dāvanām, dekorācijām, mīļiem apsveikumiem, saldiem kārumiem, ja nezini, kā iepriecināt savu mazuli, ja vēlies iemācīties Ziemassvētkus svinēt latviskā garā- it visā, kas saistīts ar jauk;akajiem gada svētkiem, vari paļauties uz grāmatām. Tās ir vērtīgas zināšanu krātuvītes un reizē arī jaukas dāvanas,

Apgādā Zvaigzne ABC izdotā "Lielā Ziemassvētku grāmatā" ir kā ceļvedis no pirmās Adventes līdz pat Ziemassvētkiem. Visu Ziemassvētku gaidīšanas laiku tā iedvesmos, skaidros un palīdzēs ieviest svētku noskaņu jūsu mājā. Grāmatā ir daudz interesantu ideju mājas dekorēšanai, eglīšu rotu darināšanai, apsveikuma kartiņu veidošanai, kā arī gardākās Ziemasvētku dzērienu un ēdienu receptes, tai skaitā pamācība piparkūku mājiņas veidošanai.

Bez tam šeit sniegta informācija par to, kā radies Adventes nosaukums, no kurienes nāk Ziemassvētku vecītis, kāds bija pirmais Adventes vainags, pirmā Ziemassvētku eglīte un citi interesanti vēstures fakti, kurus, iespējams, jūs nezinājāt.

Taču tas nebūt nav viss, ko atradīsiet Lielajā Ziemassvētku grāmatā. Bez visa iepriekš minētā šeit ir arī jauki Ziemassvētku dzejolīši, ko skaitīt pie eglītes vai rakstīt apsveikumos un populāras dziesmas ar visām notīm.

Grāmatiņa, kurā ir viss, kas nepieciešams, lai svētki izdotos – vienkāršas piparkūku un pīrāgu receptes, Ziemassvētku dziesmiņas – tās labi zināmās, bet varbūt mazliet piemirstās, pavisam īsi dzejolīši aizņemtiem cilvēkiem.

Kad Ziemassvētki aizvadīti, – mazs pārsteigums jautrajai Jaungada naktij. Ja mājasmāte nezina, vai Lauvas zīmē dzimušajam pasniegt burkānu salātus vai truša cepeti, te – katrai zodiaka zīmei atbilstoša recepte.
Un, ticiet vai ne, kāds Vērsis noteikti pieteiksies pie Svariem paredzētajām mazkaloriju dateļkūciņām...


Ērikas Mālderes sastādīta un ilustrēta grāmata “3x3 Ziemassvētki” ar praktiskiem padomiem Ziemassvētku sagaidīšanai un pavadīšanai, ar Ziemassvētku dziesmām, rotaļām un tradīcijām.
Kā ķekatnieku pēdas sniegā savieno kaimiņmājas, tā grāmatā pagātni ar tagadni - QR kods. Tas ļaus melodijas atskaņot viedtālrunī un apgūt pat rotājot mežā eglīti.

Grāmata “3x3 Ziemassvētki” būs vērtīgs padomnieks visiem, kas Ziemassvētkus vēlas svētīt latviski, smelties spēku nākošam cēlienam, savas dienas piepildīt ar gaismu. Tā iepazīstinās ar svarīgākajām latviešu Ziemassvētku tradīcijām un to nozīmi, piemēram rotājumu gatavošanu, bluķa dedzināšanu, maskošanos un nākotnes pareģošanu. Grāmata satur ieražu aprakstus, ticējumus, rotaļas, mīklas, sakāmvārdus un senvārdu skaidrojumus.

Un, protams, latviešu skaistās, smeldzīgās un arī trakulīgās ziemas saulgriežu dziesmas! Lai, puzurus taisot, pie galda Dievam godu dodot, bluķi dedzinot un ķekatās ejot, to neaptrūkst, grāmata piedāvās ātru un mūsdienīgu Ziemassvētku dziesmu apguvi, proti, izmantojot pašus svarīgākos informācijas ieguves veidus: grāmatu un jaunās tehnoloģijas. Grāmatā "3x3 Ziemassvētki" katrai dziesmai būs pievienots QR kods tāpēc tās varēs atskaņot viedtālrunī.

Grāmatas "3x3 Ziemassvētki" autore Ērika Māldere piedāvā lasītājiem praktiskus padomus tradicionālu Ziemassvētku svinēšanai 21. gadsimtā. Īstenojot kaut tikai trešo daļu no visiem ieteikumiem, šie ziemas saulgrieži kļūs par neaizmirstamu piedzīvojumu.

Ikvienam Ziemassvētki saistās ar savu pieredzi un mīļām atmiņām par vecmāmiņas ceptiem pīrāgiem, maigām sveču liesmām, smaržīgām piparkūkām un pie eglītes skandētiem dzejoļiem. Šajā grāmatiņā sniegtie ieteikumi un idejas noderēs tiem, kas nemeklē dāvanas lielveikalu burzmā, bet gan savā iztēles pasaulē. Grāmatiņa plīdzēs bagātināt svētkus un ienest mājās Ziemassvētku noskaņu.
Piepildiet dāvanu maisu ar veltēm, kas darinātas ar mīlestību, – tādas dāvanas noteikti iepriecinās un pārsteigs saņēmēju!






Ziemassvētku koferītis domāts pašiem mazākajiem. Tajā atradīsiet trīs grāmatiņas.
Pirmā: Mani Ziemassvētku stāsti – mīļi stāstiņi un jaukas ilustrācijas par Ziemassvētku gaidīšanas laiku iepazīstinās mazuli ar dažādām ikdienas situācijām, sniegs iespēju dalīties domās par paša piedzīvoto, kā arī rosinās mazuļa fantāziju.

Otrā: Ziemassvētku ainiņas – te valda Ziemassvētku noskaņa, kurai var ļauties gan zēni, gan meitenes. Grāmatiņa sniedz iespēju arī vērot un mācīties.

Trešā: Ziemassvētku prieki – daudz dažādu ierosmju interesantām spēlēm un aizraujošām mīklām. Bērni varēs zīmēt un veidot, lai īsinātu Ziemassvētku gaidīšanas laiku.

Nedaudz lielākiem bērniem patiks krāsojamā grāmata "Krāsosim Ziemassvētkus". Tā lieliski piemērota gada jaukāko svētku gaidīšanas laikam- katra lappuse ir jauns Ziemassvētku brīnums un jauni piedzīvojumi, kuriem bērns pats var piešķirt krāsas un dzīvību. Ar viņa roku top jauns stāsts- tāds, kas radies viņa iztēlē! Ļaujiet jūsu bērnam būt radošam!

Pie kam grāmatiņa ir var noderēt ne tikai svētku gaidīšanas laikā, tā var būt arī jauka dāvana, kuru Ziemassvētku vecītis ieliet savā dāvanu maisā.








Visus- gan lielus, gan mazus iepriecinās jaukā Bredlija Trevora Grīva grāmatiņa "Ziemassvētki katru dienu". Tā ir pilna ar mīļām un smieklīgām dzīvnieku fotogrāfijām, kuras papildina teksti - Ziemassvētku vēstījumi visai pasaulei gada jaukākajos svētkos.

Uzlūkojot šīs fotogrāfijas, jūs pārņems prieks un līksme, jūsu dvēsele piepildīsies ar siltumu un mīlestību, un sirdī ienāks cerība.


Un, protams, jaukas Ziemassvētku dzejoļu grāmatas. Vienmēr tik vajadzīgas un noderīgas brīžos, kad jāatrod kāds dzejolis, ko skaitīt pie eglītes, kad nepieciešams kāds pantiņš, ko nosūtīt tuvam cilvēkam un kad vienkārši gribas palasīt skaistu dzeju.

Smelieties idejas apgāda Zvaigzne ABC grāmatās, kas nopērkamas visās Zvaigzne ABC un arī citās Latvijas grāmatnīcās!

Lai jums jauks Ziemassvētku gaidīšanas laiks un priecīgi Ziemassvētki!