Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:8, Did:0, useCase: 3


Dekupētas dāvanas. Virtuves dvielis


Brūna krāsa. Itālijas province. Šarms. Rudens. Lielais ģimenes galds virtuvē. Vecvecāku mājas kamīns. Omulība...Šādas un līdzīgas asociācijas rodas, skatoties uz šo skaisti dekupēto dvieli, kuru jebkura no mums var radīt savām rokām.

Nepieciešamie materiāli:

- dvielis (šajā gadījumā 46 x 77 cm liels 100% kokvilnas dvielis),
- papīra salvete,
- dekupāžas līme tekstilizstrādājumiem (piemēram, C.Kreul, Javana),
- ota (šajā gadījumā izmantota Marabu Decoration & Hobby nr.20),
manikīra šķērītes.

Darba gaita:

1. izvēlas virtuves dvieli gaišā krāsā, uz kura labi izskatīsies dekoratīvais attēls, pārliecinās, ka dvielis ir tīrs. Ja nepieciešams, to izmazgā un izgludina. Audums nedrīkst būt saburzīts

2. ar manikīra šķērītēm precīzi izgriež attēlu no salvetes, atdala salvetes apakšējās kārtas.

3. izklāj dvieli uz darba virsmas un izkārto attēlu horizontālā joslā gar dvieļa malu. Ja izmanto vairākus attēlus, tos sakombinē tā, lai nebūtu redzamas salaiduma vietas.

4. pielīmē salveti:

- ar otu, kas samērcēta līmē, pieskaras salvetei vairākās vietās, lai piefiksētu to pie auduma. Pēc tam uzmanīgi pārklāj ar līmi visu salveti. Tā kā salvete stiepjas, līmi klāj virzienā no attēla centra uz malām. Līmi klāj tik daudz, lai tā iesūktos salvetē, to samitrinātu un neļautu pacelties no auduma, taču līmei nevajag veidot redzamu kārtiņu virs salvetes. Otai pastāvīgi jābūt mitrai, citādi attēls var saplīst;

- lēnām un nespiežot ar līmē samitrinātu otu izlīdzina salvetes krociņas;

- pārklāj attēlu ar vēl vienu līmes kārtu un atstāj nožūt 24 stundas;

- noregulē gludekli kokvilnas gludināšanas režīmā un izgludina dekupēto audumu no kreisās puses. Šādi apstrādātu audumu var mazgāt ar rokām, kā arī veļasmašīnā 30 grādu temperatūrā.

Svarīgi!

Jāņem vērā, ka pēc nožūšanas vietās, kur pielīmēta salvete, audums kļūs stingrāks un elastīgs, it kā būtu piesūcināts ar gumijotas līmes kārtu.

Nevajadzētu izvēlēties dvieli ar izteiktu reljefu, citādi darba process būs apgrūtināts un iegūtais rezultāts var atšķirties no cerētā.

Daudz interesantu ideju dekupētu dāvanu radīšanai jūs atradīsiet Agneses Nagliņas grāmatā "Dekupētas dāvanas", ko izdevis Apgāds Zvaigzne ABC. Grāmatas ievaddaļā sniegts vispārējs darba gaitas apraksts dekupāžai uz koka, audekla, tekstilizstrādājumiem un stikla, kā arī piedāvātas idejas dekupējuma izkārtojumam uz priekšmeta. Turpmākajās lappusēs pastāstīts, kā dekupēt konkrētus priekšmetus – T kreklu, salvešu gredzenus, paplāti, rotaslietu statīvu, burciņas un citus sadzīviskus priekšmetus. Konkrēto priekšmetu nosaukumam pievienotā asociāciju virkne rosinās jūs meklēt oriģinālus risinājumus un pieskaņot dekupējumu konkrētai tematikai, piemēram, kristībām vai kāzām.
Šajā grāmatā aprakstītās darba metodes ir piemērotas ikvienam, jo dekupāžai nepieciešamo materiālu sarakstā nav iekļautas ne speciālas dārgas lakas un krāsas, ne otas, bet iegūtais rezultāts- būs izcils.