Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:85, Did:0, useCase: 3


Puišiem, kas vēlas pārsteigt savas meitenes

Mēdz teikt, ka ceļš uz vīrieša sirdi iet caur vēderu. Taču šī patiesība tikpat labi attiecas arī uz sievietēm, tāpēc, gatavojot maltīti meitenei, jums jārada iespaids, ka esat dāsns, gādīgs un radošs vīrietis, nevis bezkaunīgs mačo. Ideāls puisis ir pa pusei Supermens, pa pusei Ziemassvētku vecītis. Kas nu tur sevišķs, jūs teiksiet? Omulīga atmosfēra, vakariņas divatā, vislabāk, pie jums mājās...Kas var būt vilinošāks par to?

Ir tikai viena problēma: jūs neesat izcils pavārs, jūsu zināšanas par kulināriju ir visai ierobežotas, jūsu praktiskās iemaņas līdzinās nullei un jums pašam šķiet, ka ātrās ēdināšanas iestāžu piedāvājums ir gana labs. Nemuļķojiet sevi!
Sievietei nav nekā jaukāka un aizkustinošāka par uzaicinājumu vakariņās, ko pagatavojis vīrietis pats.

Tātad! Pēc vispārējiem likumiem, maltīte sastāv no uzkodām, pamatēdiena un deserta, taču jums nebūt nav strikti jāievēro šāds iedalījums. Jūs varat pasniegt dažus našķus kopā ar aperitīvu un iztikt bez uzkodām vai arī veidot maltīti no pamatēdiena, siera un deserta (galu galā jūsu mērķis nav pieēsties līdz nelabumam). Šajā gadījumā salātus var pasniegt kopā ar sieru.

Ja ieturat maltīti divatā, varat piedāvāt tikai vienu siera šķirni. Taču, ja nepāŗzināt meitenes gaumi un negribat kļūdīties, izvēlieties divas vai trīs dažādas siera šķirnes. Piemēram, kazas sieru, cieto sieru un kādu no mīkstajiem zilajiem pelējuma sieriem.

Jūsu mērķis, protams, ir pārsteigt meiteni, taču tas nenozīmē, ka jūs nedrīkstat nopirkt gatavas uzkodas vai desertu. Tikai šajā gadījumā jums vajadzētu parādīt nedaudz izdomas un izvēlēties, piemēram, kādu autentisku svešzemju produktu, ekskluzīvus saldumus vai izcilā konditorejā ceptu kūku.

Lai piešķirtu ēdienam īpašu vērtību, pasniedziet to mazliet neparasti, piemēram:

- aukstajām uzkodām izmantojiet interesantu maizes šķirni (ar valriekstiem, rozīnēm, sēkliņām).

- kūpinātu lasi ar salātiem ietiniet mazās pankūciņās (plānās, jau gatavās), citronu sagrieziet ceturtdaļās un visu pasniedziet ar krējuma piedevu,

- augļus papildiniet ar labas kvalitātes putukrējumu.

Ja esat sadūšojies gatavot vakariņas pats, izrēķiniet, cik daudz laika jums vajadzēs. Dažus maltītes komponentus varat pagatavot jau iepriekš, lai ekonomētu laiku vakarā. Atvēliet sev pietiekami daudz laika- jums jājūtas atbrīvotam, kad atskanēs durvju zvans. Nepieļaujiet, ka meitene pārsteidz jūs virtuvē pašā karstākajā darba laikā.

Noteikti pārliecinieties, vai jums ir visi nepieciešamie virtuves piederumi. Ja jums ir tikai viens kastrolis, izdomājiet kādā secībā gatavosiet pamatēdienu un piedevas.
Izvēlieties dažādus ēdienus, ko gatavot. Piemēram, neplānojiet pildītus sāļos groziņus kā uzkodas un kūku desertā. Un vēl- izvēlieties sezonai atbilstošu ēdienu: ziemā ir jaukāk ēst siltu ēdienu, savukārt vasarā- kaut ko vēsāku.

Kad esat izdomājis, ko gatavosiet, jāpadomā arī par galda servēšanu- labi servēts galds vairos jūsu izredzes. Tas nenozīmē, ka jums obligāti jāizvelk no kumodes vecāsmātes sudraba galda piederumi, tomēr pievērsiet uzmanību detaļām. Piemēram, iegādājieties interesantas papīra salvetes vai sveces (tās var izmantot arī ēdiena un trauku sildīšanai), lai radītu svinīgu, romantisku atmosfēru.

Nolieciet uz galda garšvielas (sāli, piparus), ūdeni (pudelē vai karafē) un sagrieztu maizi (groziņā vai uz neliela šķīvīša).

Ievērojiet, ka nazim jāatrodas šķīvja labajā pusē, bet dakšiņai- kreisajā. Protams, protams, to jūs jau zinājāt! Tomēr pārliecinieties, ka viss kārtībā. Naža griežamajai malai jābūt pavērstai pret šķīvi, bet dakšiņas zariem- uz augšu.

Katrai personai nepieciešamas divas glāzes: viena vīnam, otra ūdenim.
Bet deserta galda piederumus (karotīti vai nazi un dakšiņu- atkarībā no ēdiena) lieciet uz galda īsu brīdi pirms deserta pasniegšanas.