Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:22, Did:0, useCase: 3

Ko dāvināt, ejot raudzībās pie jaundzimušā

Redakcija
Redakcija

Bērniņa nākšana pasaulē ir priecīgs un īpašu ievērību pelnījis notikums, kad gan jaunie vecāki, gan mazulis saņem savas pirmās dāvanas. Bet ko tad uzdāvināt jaundzimušajam? Jautājums diezgan delikāts. Protams, visvienkāršāk pajautāt jaunajiem vecākiem, taču šajā gadījumā izpaliek pārsteiguma moments. Un ko darīt, ja jaunie vecāki nezina, ko atbildēt? Tādā gadījumā dāvanas izvēlei labāk pieiet radoši un ar pilnu atbildības sajūtu.

Sāksim ar to, ko noteikti nevajadzētu dāvināt. Lai cik tas arī dažiem dīvaini neliktos, taču šis ir gadījums, kad ziedi kā dāvana vai dāvanas papildinājums nav vēlami. Tie var būt diezgan bīstami gan jaunajai māmiņai, gan arī mazulim. Kaut vai tikai tāpēc, ka var izraisīt alerģisku reakciju. Daudz labāk ziedu vietā uzdāvināt piepūšamo gaisa baloniņu pušķi- gan skaisti, gan efektīgi. Iedomājieties, kā priecāsies jaunie vecāki, saņemot šo neparasto pušķi.
Īsti prātīgi nav arī dāvināt lelles, lāčus vai mašīnītes. Rotaļāties ar tiem bērns tik drīz nevarēs, bet tādi lieli spalvaini lāči visbiežāk pāris gadus kalpo par putekļu savācējiem dzīvoklī.

Ja izvēlaties rotaļlietas, tad tādas, kas piemērotas zīdainim un kurās dominē dzeltenā vai sarkanā krāsas- tieši šīs krāsas mazulis sāk uztvert pirmās. Lieliska dāvana būs krāsains grabulis vai kožamā rotaļlieta ar ērtu rokturi mazajai rociņai. Tāpat noderīgs būs rotaļlietu komplekts priekš vannošanās pīlīšu, zivtiņu, vardīšu vai citu zvēriņu izskatā. Tieši šādi priekšmeti mazuli interesē visvairāk pirmajos dzīves mēnešos. Pie kam tos ir ļoti viegli nomazgāt. Ļoti labas rotaļlietas var atrast veikalā Minikid, kas atrodas Rīgā, Ģertrūdes ielā 63. Veikals bez rotaļlietām piedāvā arī mazuļu apģērbu, zīdaiņu pūriņus, gultas veļu, ķengursomas, šūpoles, ratiņus un daudz ko citu interesantu bērniem un jaunajiem vecākiem.
Patīkami, ka visu nepieciešamo var iegādāties vienā vietā, netērējot laiku ilgos pārgājienos pa veikaliem. Pie kam ir arī iespēja preces izvēlēties internetā.

Laba dāvana ir skaistas kleitiņas, rāpulīši, jaciņas vai kostīmiņi no dabīgiem materiāliem. Minikid veikalā nopērkami Koala un Bobas bērnu apģērbi, kuru ražošanā izmantoti tikai audumi ar atzīmi „Drošs bērniem”. Apģērba aizdare ir veidota tā, lai būtu ērti un viegli pārģērbt mazuli. Visas šuves ir nemanāmas, lai bērns justos komfortabli.
Izvēloties dāvanā apģērbu, gan atceraties, ka mazi bērni aug ļoti ātri un pirmajā dzīves gadā izstiepjas par apmēram 25 cm.

Ļoti neparasta un interesanta dāvana varētu būt muzikālais projektors- naktslampiņa, kas piestiprināma pie bērna gultiņas. Tam ir divi režīmi: nakts un projekcijas, līdz ar to tas izmantojams gan nakts apgaismojumam, gan arī bērniņa iemidzināšanai: skanot šūpuļdziesmām, tas projicē uz griestiem un sienas dažādus skaistu sapņu tēlus, Vinniju Pūku un viņa draugus.

Ja izvēlēsieties dāvināt gultas veļu, tad labāk uzreiz piemeklēt arī tāda paša izmēra mīkstu plediņu.

Jauka dāvana būs speciāls albums vai dienasgrāmata jaundzimušajam, ko var iegādāties Apgāda Zvaigzne ABC grāmatnīcās. Tajā jaunie vecāki varēs pierakstīt nozīmīgus pirmā gadiņa dzīves faktus, ielīmēt bērna fotogrāfijas, matu šķipsnas un izdarīt dažādas atzīmes par bērna dzīves sākumu.

Arī laba mūzika ir piemērota dāvana. Micrec izdotās šūpuļdziesmas vai Lāčuka dziesmas gan uzmundrinās mazuli, gan arī ieaijās saldā miedziņā. Savukārt, klasiskā mūzika palīdzēs bērniņam attīstīties jau no pirmajām dzīves dienām.
Kas attiecas uz jaunajiem vecākiem, tad viņiem šajā svētku dienā būs īsti piemērots Olgas Rajeckas disks ar tādu pašu nosaukumu "Svētku diena".

Tieši tāpat jaunie vecāki būs priecīgi saņemt Botāniskā dārza abonementu jaunajām māmiņām. Tās cena ir tikai 15 Ls, taču par šo summu māmiņa ar savu mazuli katru dienu no maija līdz pat septembrim (piecus mēnešus) varēs doties pastaigās pa Botānisko dārzu, klausoties putnu dziesmās, elpojot svaigu gaisu un skatoties ziedošās puķēs.
Tā ir arī iespēja apmeklēt dažādas dārzā notiekošās ziedu un augu izstādes.

Ja gribat uzdāvināt kaut ko paliekošu un vērtīgu, tad tieši šobrīd ir iespēja mazajam "zelta gabaliņam" uzdāvināt apzeltītu (vai pat zelta) hokeja žetonu: gdelv.hit.gemius.pl , ko izlaidis "Latvijas Monētu nams" sadarbībā ar Latvijas Hokeja federāciju. Šī ir īpaša dāvana ar pievienoto vērtību- žetoni ir izlaisti ierobežotā daudzumā (tikai 5000 eksemplāri).
Un, kas zin, varbūt mazulis dienās būs slavens hokejists vai gūs panākumus kādā citā sporta veidā? Tad jūs būsiet tā labā feju krustmāte vai krusttēvs, kas jau šūpulī ielikuši mazajam cilvēciņam veiksmes simbolu.