Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:249, Did:0, useCase: 3

Ko uzdāvināt un kā izvēlēties dāvanu savai labākajai draudzenei

Kad meklējam dāvanu savai labākajai draudzenei, tad vēlamies sagādāt viņai ne tikai prieku, bet arī pateikties par palīdzību un atbalstu grūtos brīžos, par padomiem un ieteikumiem sarežģītās dzīves situācijas un, galu galā par siltumu un sirsnību, ko dāvā katra tikšanās reize un kopā pavadītais laiks ar viņu. Taču pateicības jūtas it nemaz nepalīdz piemērotākās dāvanas izvēlē; šīs jūtas drīzāk pat traucē- jebkura ideja sāk šķist nepietiekami laba un oriģināla. Uzrodas bezgalīgas šaubas- ko gan uzdāvināt savai draudzenei? Beigu beigās visbiežāk visi meklējumi beidzas ar viņas iemīļoto smaržu flakoniņu vai kādu (kārtējo) trauku.

Lai izvēlētos patiešām labu dāvanu draudzenei, vispirms jāuzdod sev daži jautājumi: kas patīk tavai draudzenei, par ko viņa interesējas, kā pavada savu brīvo laiku? Atbildes kļūs par labu špikeri un palīgu dāvanas izvēlē, kas izraisīs patiesu prieku dāvanas saņēmējai.

Draudzenes hobiji.
Daudzas mūsdienu sievietes un meitenes ir atradušas sev interesantas nodarbes, kas pārvērtušās par viņu hobijiem. Vienas nodarbojas ar fitnesu, citas dejo, vēl citas darina brīnišķīgus rokdarbus utt. Dāvana, kas saistīta ar draudzenes hobiju, praktiski ir ideāls variants.

Piemēram, ja jūsu draudzene ir liela adītāja, uzdāviniet viņai skaistu dziju vai grāmatu par adīšanu. Viņa noteikti priecāsies par šādu dāvanu. Nekādā gadījumā nedāviniet rokdarbniecei gatavu džemperi, kuras fasons varbūt viņai nemaz nepatiks vai nederēs pēc izmēra. Šajā gadījumā lieti noderēs apgāda Zvaigzne ABC izdotā "Lielā adīšanas grāmata", kurā smeļoties idejas, tavai draudzenei taps ne viens vien unikāls adījums.

Draudzenes intereses.
Arī draudzenes intereses var noderēt dāvanas izvēlē. Pieņemsim, ka tavai draudzenei ļoti garšo suši. Ideja dāvanai ir rokā: pērkam kvalitatīvu suši piederumu un trauku komplektu, pievienojam tam krāsainu grāmatu ar suši receptēm un priecājamies par draudzenes sajūsmu, to visu saņemot. Piemēram, izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajā grāmatā "Suši un sašimi" atrodami padomi, kā tos pagatavot, kā tos pareizi ēst, kādi piederumi nepieciešami, kā pareizi sagriezt zivi, kā uzvārīt suši rīsus un vēl daudz kas cits.

Cits variants: Iegādājamies dāvanu karti divām personām suši bāra apmeklējumam.
Vēl viens variants ir nopirkt skaistu grozu un piepildīt to ar dažādiem produktiem, kas nepieciešami suši pagatavošanai.
Galvenais- atrast dāvanas tēmu, izdomāt vairākus variantus un izvēlēties vienu- vislabāko.

Draudzenes dzīvesveids.
Ja draudzene ļoti mīl savu māju un tās iekārtošanai un dizainam velta daudz laika un uzmanības, par labu dāvanu var kļūt kāds interjera priekšmets. Šeit ir svarīgi nekļūdīties ar stilu, krāsu un formu. Izvēlētajam aksesuāram vai priekšmetam jāatbilst draudzenes mājas interjera stilam. Ja, piemēram, viņai ir rozā vannasistaba, nekādā gadījumā nevajag dāvināt zilus vai zaļus aksesuārus vannai. Tad jau labāk hromētus, stila, baltus vai...nekādus.

Varbūt tieši šobrīd tavai draudzenei ir romantiskas attiecības? Tad viņa būs priecīga par greznu apakšveļas komplektu, seksīgām zeķēm vai zīda gultas veļu. Vai arī seksīgu augstas kvalitātes, ļoti izsmalcinātu erotisko veļu. Tāda veida dāvana nevar atstāt vienaldzīgu nevienu daiļā dzimuma pārstāvi, jo skaistas veļas nekad nevar būt par daudz. Tomēr jāatceras, ka šādas dāvanas drīkst dāvināt tikai ļoti tuvi draugi.

Ja tava draudzene daudz strādā, veidojot sev karjeru, labāk uzdāvināt viņai kaut ko, kas saistīts ar darbu, tādējādi izdaiļojot viņas darba ikdienu. Dažādu ofisa aksesuāru izvēle ir milzīga. Varat arī uzdāvināt attiecīgā profila žurnāla abonementu.

Diez vai vajadzētu dāvināt draudzenei- karjeristei dāvanu karti kādu kursu apmeklējumam (piemēram, kvalifikācijas celšanai vai kādas valodas apguvei), ja nav simtprocentīgas pārliecības par to, ka viņa vēlas veltīt savu brīvo laiku mācībām. Ar šādu dāvanu iespējams nostādīt draudzeni ļoti neveiklā situācijā, kad viņa nevar ne atteikties no dāvanas, nedz arī vēlas to izmantot.

Vispār labāk nedāvināt neko tādu, kas var apgrūtināt dāvanas saņēmēju. Piemēram, dāvināt kucēnu vai kaķēnu (vai jebkādu citu dzīvu radību) var tikai tādā gadījumā, ja draudzene vairākkārtīgi ir atzinusies savā vēlmē iegādāties šo dzīvnieku.
Neētiski būs arī pasniegt dāvanu karti, kas paredzēta kādai sportiskai izklaidei, ja tavu draudzeni sporta nodarbības neinteresē.
Vēl viens slikts piemērs: ir mājas, kurās zaļie augi nekādi neiedzīvojas; tie vienkārši iznīkst. Ja nu gadījumā tavas draudzenes māja pieder pie tādām, nekādā gadījumā nedāvini viņai puķi podiņā, cerot, ka šī nu būs tā reize, kad viss izdosies. Ja augs iznīks, tava draudzene ļoti pārdzīvos.
Vienvārdsakot, ja neesi pārliecināta, ka dāvana sagādās patiesu prieku tās saņēmējai- labāk to nedāvināt.

Jābūt uzmanīgai arī ar dāvanām, kuras var pārprast. Piemēram, draudzene, kurai ir problemātiska āda, var apvainoties par dāvanu karti skaistumkopšanas salonā, kas paredzēta ādas attīrīšanas procedūrai. Arī par konsultāciju pie stilista vai dietologa ne katra daiļā dzimuma pārstāve priecāsies...
Tāpēc labāk neizvēlēties dāvanas, kuru nozīme var būt divdomīga.

Patiesībā jau ierobežojumu dāvanas izvēlē nav nemaz tik daudz. Gandrīz jebkas var kļūt par dāvanu tavai draudzenei. Galvenais- izvēlēties un uzdāvināt to ar patiesu mīlestību un vēlēšanos sagādāt prieku.

     [+] [-]

, 2011-11-08 21:57, pirms 13 gadiem
SAKARĪGI VISS

     [+] [-]

, 2011-11-08 23:17, pirms 13 gadiem
baigi labais raksts, paldies autorei

     [+] [-]

, 2011-11-14 13:45, pirms 13 gadiem
Dejas visām gaumēm - Tu nekļūdīsies!

Dāvanu kartes par jebkuru summu! Pati esmu pirkusi - Studio X1

     [+] [-]

, 2012-02-09 23:43, pirms 12 gadiem
Viens kā variants dāvanai ir kreatīvs paklājs ar pašā izdomu
paklajuap.lv

     [+] [-]

, 2012-04-19 18:15, pirms 12 gadiem