Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:355, Did:0, useCase: 3


Ziemassvētku rotājums – adīta baltā ūbele

Baltās ūbeles rotājums ir raksturīgs Ziemassvētkiem. Ar to var ne tikai izrotāt Adventes vainagu, bet arī piestiprināt pie kāda zaļojoša auga vai novietot Ziemassvētku egles galotnē.

Jums būs nepieciešama smalka vilnas dzija baltā krāsā un pavisam nedaudz sārtas, rozā vai vīnsarkanas dzijas, 4 zeķu adāmadatas, pildījums (vate vai sintepons), 2 sarkanas vai melnas pērlītes acīm.









Piezīme:
Adot nepabeigtās kārtas, jāveic "aptin un apgriezies", lai izvairītos no caurumiņu veidošanās. Pirms darba apgriešanas pārvieto dzijas pavedienu darba pretējā pusē, pārceļ valdziņu no kreisās adatas uz labo, novieto dzijas pavedienu īstajā pusē, pārvieto valdziņu atpakaļ uz kreisās adatas, apgriež darbu, stingri savelk dziju un izada pirmo valdziņu.

Darba gaita:

Ar sārto dziju uz divām adatām uzmet 2 valdziņus.

1.kārta. no viena valdziņa labiski izada 2 valdziņus (no priekšpuses un no mugurpuses), 1 v labiski
Kopā uz adāmadatas tagad jābūt 3 v.

2. kārta. visi valdziņi jāizada kreiliski.

3. kārta. 1 v labiski, *pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, 1 v labiski . (No * līdz * atkārto 2 reizes.)
Kopā uz adāmadatas tagad jābūt 5 v.

4. kārta. visi valdziņi jāizada kreiliski.

5. kārta. visi valdziņi jāizada labiski

6. kārta. visi valdziņi jāizada kreiliski.
Turpmāk ada ar balto dziju.

7. kārta. 1 v labiski, *pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, 1 v labiski*. (No * līdz * atkārto 4 reizes.)
Kopā uz adāmadatas tagad jābūt 9 v.

8. kārta. visi valdziņi jāizada kreiliski.

9. kārta. 2 v labiski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, *1 v labiski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatau pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti*, (No * līdz * atkārto 5 reizes.), 2 v labiski.
Kopā uz adāmadatas tagad jābūt 15 v.

10. kārta. 1 v kreiliski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu paceļot un uzliekot uz tās pārstaipu, adatu virzot no priekšpuses uz mugurpusi, tad izada to kreiliski, aizķerot cilpu no mugurpuses, jaunais valdziņš ir sagriezts pa kreisi, tālāk ada kreiliski līdz pēdējam valdziņam (viens v vēl paliek uz adatas), vēlreiz pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu paceļot un uzliekot uz tās pārstaipu, adatu virzot no priekšpuses uz mugurpusi, tad izada to kreiliski, aizķerot cilpu no mugurpuses, 1 v kreiliski.
Kopā uz adāmadatas tagad jābūt 17 v.

11. kārta. 1 v labiski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, 14 v labiski, apgriež darbu, 13 v kreiliski, apgriež darbu, 11 v labiski, apgriež darbu, 9 v kreiliski, apgriež darbu, 7 v labiski, apgriež darbu, 5 v kreiliski, apgriež darbu, 10 v labiski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, 1 v labiski.
Kopā uz adāmadatas tagad jābūt 19 v.

12. kārta. ada tāpat kā 10 kārtu. nobeidzot kārtu, uz adatas jābūt 21 valdziņam.

13. kārta. 1 v labiski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, 1 v labiski, *noceļ 2 valdziņus (vienu pēc otra), kā adot labiski, aizķer šos valdziņus no priekšpuses ar kreisās rokas adatu un saada tos kopā* (no* līdz* atkārto 4 reizes), 1 v labiski, *2 v labiski saadīti kopā* (no* līdz* atkārto 4 reizes), 1 v labiski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, 1 v labiski.
Kopā uz adāmadatas tagad jābūt 15 v.

Turpmāk ada ar 4 adatām, uz katras adatas novieto 5 valdziņus un ada pa apli.

1. kārta. Visus valdziņus ada pa apli labiski.
Darba labā puse

2. kārta. *1 v labiski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti* (no* līdz* atkārto 3 reizes), 2 v labiski, noceļ 2 valdziņus (vienu pēc otra), kā adot labiski, aizķer šos valdziņus no priekšpuses ar kreisās rokas adatu un saada tos kopā, 1 v labiski, 2 v labiski saadīti kopā, 2 v labiski, *pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, 1 v labiski* (no* līdz* atkārto 3 reizes).
Kopā uz adāmadatām tagad jābūt 19 v.

3. un 4. kārtas. visi valdziņi izadāmi labiski.

5. kārta. 1 v labiski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, *2 v labiski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti * (no* līdz* atkārto 3 reizes), 5 v labiski, *pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, 2 v labiski* (no* līdz* atkārto 3 reizes), pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti,1 v labiski.
Kopā uz adāmadatām tagad jābūt 27 v.

6., 7. un 8. kārtas. visi valdziņi izadāmi labiski.

9. kārta. 1 v labiski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, *2 v labiski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti * (no* līdz* atkārto 3 reizes), 13 v labiski, *pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, 2 v labiski* (no* līdz* atkārto 3 reizes), pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti,1 v labiski.
Kopā uz adāmadatām tagad jābūt 35 v.

10., 11. un 12. kārtas. visi valdziņi izadāmi labiski.

13. kārta. 1 v labiski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, *2 v labiski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti * (no* līdz* atkārto 5 reizes), 13 v labiski, *pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, 2 v labiski* (no* līdz* atkārto 5 reizes), pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti,1 v labiski.
Kopā uz adāmadatām tagad jābūt 47 v.

14., 15., 16., 17., 18., 19., 20. un 21. kārtas. visi valdziņi izadāmi labiski.

22. kārta. 7 v labiski, noceļ 2 valdziņus (vienu pēc otra), kā adot labiski, aizķer šos valdziņus no priekšpuses ar kreisās rokas adatu un saada tos kopā, *2 v labiski, noceļ 2 valdziņus (vienu pēc otra), kā adot labiski, aizķer šos valdziņus no priekšpuses ar kreisās rokas adatu un saada tos kopā * (no* līdz* atkārto 2 reizes), 13 v labiski, *2 v labiski saadīti kopā, 2 v labiski* (no* līdz* atkārto 2 reizes), 2 v labiski saadīti kopā, 7 v labiski.
Kopā uz adāmadatām tagad jābūt 41 v.

23. un 24. kārtas. visi valdziņi izadāmi labiski.

25. kārta. 7 v labiski, noceļ 2 valdziņus (vienu pēc otra), kā adot labiski, aizķer šos valdziņus no priekšpuses ar kreisās rokas adatu un saada tos kopā, *1 v labiski, noceļ 2 valdziņus (vienu pēc otra), kā adot labiski, aizķer šos valdziņus no priekšpuses ar kreisās rokas adatu un saada tos kopā * (no* līdz* atkārto 2 reizes), 11 v labiski, *2 v labiski saadīti kopā, 1 v labiski* (no* līdz* atkārto 2 reizes), 2 v labiski saadīti kopā, 7 v labiski.
Kopā uz adāmadatām tagad jābūt 35 v.

26. un 27. kārtas. visi valdziņi izadāmi labiski.

28. kārta. 7 v labiski, *noceļ 2 valdziņus (vienu pēc otra), kā adot labiski, aizķer šos valdziņus no priekšpuses ar kreisās rokas adatu un saada tos kopā * (no* līdz* atkārto 3 reizes) , 9 v labiski, *2 v labiski saadīti kopā * (no* līdz* atkārto 3 reizes), 7 v labiski.
Kopā uz adāmadatām tagad jābūt 29 v.

29. un 30. kārtas. visi valdziņi izadāmi labiski.

31. kārta. 5 v labiski, *noceļ 2 valdziņus (vienu pēc otra), kā adot labiski, aizķer šos valdziņus no priekšpuses ar kreisās rokas adatu un saada tos kopā * (no* līdz* atkārto 3 reizes) , 7 v labiski, *2 v labiski saadīti kopā * (no* līdz* atkārto 3 reizes), 5 v labiski.
Kopā uz adāmadatām tagad jābūt 23 v.

32. un 33. kārtas. visi valdziņi izadāmi labiski.

34. kārta. 1 v labiski, *noceļ 2 valdziņus (vienu pēc otra), kā adot labiski, aizķer šos valdziņus no priekšpuses ar kreisās rokas adatu un saada tos kopā * (no* līdz* atkārto 4 reizes) , 5 v labiski, *2 v labiski saadīti kopā * (no* līdz* atkārto 4 reizes), 1 v labiski.
Kopā uz adāmadatām tagad jābūt 23 v.

Ievieto dūjā pildījumu un izveido formu.

35. kārta. 1 v labiski, *1 v kreiliski, 1 v labiski* (no* līdz* atkārto 6 reizes), 2 v kreiliski saadīti kopā.
Kopā uz adāmadatām tagad jābūt 14 v.

36. kārta. *1 v labiski, 1 v kreiliski* (no* līdz* atkārto līdz beigām)

37. kārta. *1 v labiski, no viena valdziņa izada kreiliski 2 valdziņus- no priekšpuses un no mugurpuses* (no* līdz* atkārto 7 reizes).
Kopā uz adāmadatām tagad jābūt 21 v.

38. kārta. *1 v labiski, 2 v kreiliski* (no* līdz* atkārto līdz beigām)

39. kārta. *1 v labiski, 1 v kreiliski, pieaudzē valdziņu ar kreisās rokas adatu pārceļot pārstaipu starp valdziņiem un uzliekot to uz adatas, izada to labiski griezti, 1 v kreiliski* (no* līdz* atkārto 7 reizes).
Kopā uz adāmadatām tagad jābūt 28 v.

40., 41. un 42. kārtas. adāmas tāpat kā 36. kārta.

43. kārta. *1 v labiski, no viena valdziņa izada kreiliski 2 valdziņus- no priekšpuses un no mugurpuses* (no* līdz* atkārto 14 reizes)
Kopā uz adāmadatām tagad jābūt 42 v.

44., 45., 46., 47. un 48. kārtas. adāmas tāpat kā 38. kārta.

Mezgliņu noraukums *uzmet 2 papildus valdziņus, norauc 3 valdziņus, pārliek atlikušo valdziņu no labās adatas uz kreiso, atkārto no *līdz pēdējam valdziņam. Izvelk dziju caur pēdējo valdziņu.

Spārnu adīšana

Ar balto dziju uz adāmadatām uzmet 37 valdziņus.

1. kārta. 1 v kreiliski, *1 labiski, 1 v kreiliski* (no* līdz* atkārto līdz beigām).

2. kārta. 1 v labiski, *1 v kreiliski, 1 v labiski* (no* līdz* atkārto līdz beigām).

3. kārta. 35 valdziņus ada sviķelī atbilstoši rakstam, apgriež darbu, atbilstoši rakstam ada sviķelī 33 valdziņus, apgriež darbu, ada sviķelī 31 valdziņu, apgriež darbu, ada sviķeli 29 valdziņus, apgriež darbu, ada sviķeli 27 valdziņus, apgriež darbu, ada sviķeli 25 valdziņus, apgriež darbu, ada sviķeli līdz beigām.

4. kārta. ada tāpat kā 2. kārtu.

Veido mezgliņu noraukumu tāpat kā iepriekš.

Kad abi spārni noadīti, tos pārloka uz pusēm un sašuj kopā gar mezgliņu noraukuma iekšpusi. Saplacina asti un tāpat sašuj kopā. Spārnus piešuj pie kermeņa, acu vietās piešuj pērlītes.

Jūsu Ziemassvētku baltā ūbele gatava!