Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:249, Did:0, useCase: 3

Dāvināšanas prieks

Kas var būt labāks par dāvanu saņemšanu? Nu, protams, to dāvināšana un prieka sagādāšana citiem. Redzēt laimīgas sev mīļu un tuvu cilvēku sejas- tā ir patiesa bauda.
Mēs saņemam un dāvinām dāvanas katru dienu- dzimšanas un vārda dienās, svētkos un svinamajās dienās, kāzās un jubilejās, pateicībā par kaut ko un vienkārši tāpat,- tāpēc, ka kādu mīlam.

Mūsdienās nopirkt dāvanu nav nekādu problēmu. Dārgas un nopietnas dāvanas nozīmīgiem svētkiem un sīkas mīļlietiņas vienkārši garastāvokļa uzlabošanai- veikalos ir viss jebkurai gaumei un jebkuram dzīves gadījumam.
Un tomēr, uzdodot jautājumu "Ko tev uzdāvināt?', visbiežāk dzirdam "Nezinu, man viss ir."
Bet mēs katrs taču gribam uzdāvināt kaut ko, kas dāvanas saņēmējam sagādās prieku un paliks atmiņā uz ilgu laiku.
Kā tad uzminēt cilvēka vēlēšanās? Kā atrast neparastas, bet, galvenais, noderīgas dāvanas?
Atbilde ir pavisam vienkārša- uzdāviniet labu grāmatu ar praktisku pielietojumu. Tādu, ko nevar izlasīt un nolikt plaukta tālākajā stūrī vai atdot citam, bet gan grāmatu ar pievienoto vērtību, no kuras nav iespējams šķirties un kura ir kā labs draugs un skolotājs.

Un ja runājam par īpašām dāvanām, tad tāds būs noteikti šis kalendārs, kam vēlējums uzrakstīts jau uz vāka "Tev. Mīlestībā" Nu vai nav jauki? Pie kam kalendārs sastādīts tā, ka tas kalpos ne vien šogad, bet arī pēc desmit un divdesmit gadiem. Tajā ir tikai datumi un vārda dienas (kā nu latvietis bez tām!), taču nav nedēļas dienu – tās kalendāra daļas, kas katru gadu mainās. Toties ir brīvas ailes, kurās vari ierakstīt mīļu cilvēku dzimšanas dienas, datumu, kad satiki savu vienīgo, un citus svarīgus notikumus, ko nedrīkst aizmirst.

Vai arī grāmata "Praktisks labs saimnieks. Rokasgrāmata pašpietiekamai dzīvei". Katru reizi, atverot šo grāmatu, dāvanas saņēmējs būs pateicīgs jums par vērtīgiem padomiem un ieteikumiem ikdienas saimniekošanā, ar kuriem viņš iepazinies pateicoties jums. Šī praktiskā rokasgrāmata ir īsts palīgs dažādos darbos, sākot no būvniecības līdz pat saimniekošanai virtuvē, neatkarīgi no tā, vai dzīvojat laukos vai pilsētā, mājā vai dzīvoklī. Ar tās palīdzību iespējams iemācīties būt ekonomiski neatkarīgākam, patstāvīgākam un prasmīgākam.

Arī laba pavārgrāmata noderēs jebkurā virtuvē un, ja runājam par šo Jūlijas Visockas (populārā Krievijas raidījuma "Ēdam mājās") grāmatu "Ēdam mājās! Viens un divi - gatavs!", tad jau atverot grāmatu, kas bagātīgi ilustrēta ar gatavo ēdienu receptēm, gribas doties uz virtuvi un ķerties pie katliem, pannām un nažiem. Receptes, ko piedāvā Jūlija ir vienkāršas un viegli pagatavojamas; tās būs pa spēkam jebkuram iesācējam.
Grāmatā atradīsiet gan dažādas veselīgu salātu un dārzeņu receptes, gan zupas un otros ēdienus, gan arī kūkas un desertus. Bez visa iepriekš minētā slavenā Krievijas aktrise dalās arī ar saviem pavārmākslas "knifiņiem": pie katras receptes ir komentārs, kurā uzzināsiet, kādi produkti ir aizstājami, ar ko recepte papildināma, kā šis ēdiens garšojis citiem, no kuras valsts virtuves tas nācis utt.

Nevaru nepieminēt arī Annes Geddes grāmatas, kas katrā mājā nokļūs īpašā vietā. Man pašai arī pieder vairākas no šīs sērijas grāmatiņām un es tajās ieskatos itin bieži,- mīļums, kas dveš no katras grāmatas lappuses, silda sirdi un palīdz skumju brīžos saskatīt dzīvē skaisto un labo. Gandrīz jebkura no šīm grāmatiņām piemērota gan vīriešiem un sievietēm, gan māmiņām un tētiem, gan vecvecākiem un mazbērniem.
Kaut gan jūs varat piemeklēt grāmatiņu arī īpašiem gadījumiem, piemēram, jaundzimušajam mazulim vai topošajai māmiņai, lai iemūžinātu piedzīvoto, sajusto un neaizmirstamo! Tajās arī speciāli paredzēta vieta, kur pierakstīt domas, emocijas un notikumus, kurus nedrīkst aizmirst.

Sagādājiet sev dāvināšanas prieku- dāviniet ar mīlestību!

     [+] [-]

, 2012-01-17 00:02, pirms 12 gadiem
048