Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:261, Did:0, useCase: 0

Nākamā lapa

3 dažādi tamborēti Ziemassvētku zvaniņi 29.11.2021 01:12

Pašgatavoti rotājumi siltākiem svētkiem būs arī mīļa un sirsnīga dāvana!

4 karstvīna pagatavošanas receptes 28.11.2021 20:12

Karstvīns ir dzēriens, bez kura, šķiet, nav iedomājami ziemas aukstie vakari un Saulgriežu svētku svinēšana. Mūsu mājās pieņemts karstvīnu gatavot pašiem, jo tādējādi var pievienot tik daudz garšvielu, kas apmierina personīgās garšas kārpiņas. Protams, ir mēģināts arī veikalā pirktais karstvīns, kuru atliek tikai uzkarsēt, tomēr reizēm tas sagādājis vilšanos ar savu nepilnīgo garšas buķeti. Tāpēc labāk gatavot pašiem, pie kam, neaizmirstot par bērniem. Arī viņiem var pagatavot bezalkoholisko karstvīnu.

Četri veidi kā piesaistīt veiksmi. Psihologu ieteikumi 28.11.2021 20:10

Pozitīvā psiholoģija apgalvo: veiksmi var piesaistīt. Taču kā izdarīt, lai mums biežāk veiktos? Skaidro psihologs un grāmatas "Uzslava veiksmei" autors Filips Gabijē (Philippe Gabilliet).

Kas ir Adventes laiks un 1. Adventes svētdiena? 28.11.2021 08:53

Katru gadu četras nedēļas pirms Ziemassvētkiem sākas Advente. Kas tad īsti ir Advente?
Šis vārds cēlies no latīņu vārda “advenire”, kas nozīmē atnākšanu. Advente mums atgādina to, ka Kristus nāks vēlreiz.

Cūkgaļa apelsīnu mērcē 28.11.2021 08:51

Šis ēdiens prasa no gatavotāja nedaudz pacietības, taču rezultāts pārspēj gaidīto. Apmēram viena stunda virtuvē un iegūsiet burvīgu ēdienu, kas baudāms tikai labākajos pasaules restorānos.

Pirmās Adventes kūka 27.11.2021 19:55

Padariet pirmās Adventes svētdienas vakaru īpašu savai ģimenei ar speciāli šai dienai izceptu kūku, kas rotāta ar riekstiem, marmelādi un saldētām dzērvenēm. Cepiet to veidnē, kuras vidū ir caurums, tad varēsiet kūkas viducī ievietot un aizdedzināt pirmo Adventes svecīti.

Padomi, kā izgatavot Ziemassvētku durvju vainadziņu 26.11.2021 08:15

Ziemassvētku laikā var iepriecināt sevi un citus ne tikai ar izpušķotu eglīti, bet arī ar citiem svētku atribūtiem. Viens no šādiem atribūtiem ir durvju vainadziņš, ko var piekārt gan mājas iekšpusē, gan arī ārpusē. Piedāvājam jums pašiem savām rokām izgatavot šādu vainadziņu, kas daudzās valstīs otrpus okeānam Ziemassvētku laikā grezno katras mājas durvis, jo tiek uzskatīts, ka tas piesaista laimi un veiksmi nākošajā gadā, reizē pasargājot māju no dažādām neveiksmēm.

Avokado, kartupeļu un olu salāti ar žāvējuma garšu 26.11.2021 08:10

Šos salātus var gatavot tikpat labi kā ar olīveļļu, tā majonēzi. Viss atkarīgs no tā, kam dodat priekšroku- rezultāts būs gards abējādi.

Tests. Cik stipra ir jūsu seksuālā aizrautība 25.11.2021 19:49

Piedāvājam jums angļu psihologa V. Kolmana testu.

Cepeškrāsnī ceptas olas bekona groziņos 25.11.2021 08:04

Garšīgi, neparasti un oriģināli!

Ideālā kafijas recepte katrai horoskopa zīmei 23.11.2021 14:36

Kafija- viens no aromātiskākajiem, uzmundrinošākajiem un iecienītākajiem dzērieniem. Pagatavo to pēc īpašās, tavai horoskopa zīmei piemērotākās receptes un nobaudi patiesi gardu kafiju.

Baraviku zupa 23.11.2021 09:55

Baraviku zupa vislabāk garšo, ja to gatavo labu draugu kompānijā lielā katlā mežā uz ugunskura tieši pēc sēņošanas. Ar piebildi - ja neviens nav apmaldījies.

Spēcīgākie fen šui mīlestības talismani 22.11.2021 01:10

Tas, kurš kaut vienu reizi nolicis maliņā mums tik raksturīgo skepsi un ļāvies nelielai vājībai pamēģināt kaut ko no tā, ko piedāvā fen šui, nekad vairs nespēj šķirties no šīs senās gudrības, jo... tā strādā. Fen šui nav maģija, buršanās vai māņticība; tā ir pareiza apkārtējās telpas un enerģijas sakārtošana. Tad kāpēc lai tā nestrādātu? Vēl jo vairāk tāpēc, ka ir tik daudz lietu mūsu dzīvē, kas jāsakārto. Pirmām kārtām, protams,- mīlestība! Un Fen šui mīlestības talismani var pilnīgi visu, ko vien vēlaties!

Ātrais šokolādes deserts 21.11.2021 19:05

Šis burvīgais un ātri pagatavojamais kārums ir kaut kas starp klasisko brauniju un vienkāršu šokolādes kūku. Garša ļoti šokolādīga: vidusdaļā maiga, apkārt kraukšķīga. Var ēst vienu pašu vai izdekorēt ar krēmu un svaigām ogām.

Iedvesmas un radošo spēju horoskops katrai zodiaka zīmei 21.11.2021 11:22

Uzzini to, cik radoša personība tu esi un ko darīt, lai atmodinātu iedvesmu un sasniegtu vēl nebijušus veiksmes kalngalus.

Cūkgaļas pavēdere ingvera glazūrā 21.11.2021 09:04

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu pamatēdienu - cūkgaļas pavēderi. Recepti piedāvā Dansukker.

Biešu vinegrets ar olu un siļķi 18.11.2021 13:00

Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi. Svinēsim svētkus tradicionālās noskaņās, agatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Vistas un sēņu salāti 17.11.2021 07:59

Ja kādreiz gribas pagatavot kaut ko neparastāku, tad var noderēt šī kārtaino salātu recepte, kas ne tikai labi garšo, bet arī ir jauka dekorācija svētku reizēs.

Selgas cepumu torte ar biezpienu un augļiem 16.11.2021 19:51

Lai arī cik izsmalcinātas un neparastas kūkas ik pa laikam gatavotu, tomēr atkal un atkal atgriežos pie visparastākās Selgas cepumu tortes, kura nu jau vairākus gadu desmitus pelnīti ieņem godpilnu vietu uz kūku pjedestāla. Šīs tortes noslēpums, droši vien, meklējams ne tikai tās pagatavošanas vienkāršībā, bet arī izcili sabalansētajā garšā, kas pateicoties, cepumu kvalitātei, veidojas praktiski jebkurā produktu salikumā. Šoreiz to gatavoju kā biezpiena torti.

Cūku pupas senlatviešu gaumē 16.11.2021 12:16

Vārītas cūku pupas ir sena latviešu recepte- izteikti vienkārša un tajā pat laikā ļoti garšīga. Nekur citur pasaulē jūs neatradīsiet šādu ēdienu, tas nobaudāms tikai pie mums un arī tikai tad, kad ir pupu sezona. Tāpēc nepalaidīsim to garām- gatavosim, lobīsim un ēdīsim. Galu galā- tās ir ļoti vērtīgas!

Skaisti svečturi no glāzēm un papīra 30 minūtēs 15.11.2021 08:14

Visvienkāršākais veids, kā ātri izgatavot skaistu un lētu svečturi, ir ņemt nedārgas stikla glāzes, papīru un asu nazi papīra griešanai. Tā tapšanai būs jāpatērē tikai nieka pusstunda.

Cūkgaļas galerts jeb aukstā gaļa 15.11.2021 08:12

Galertam vispiemērotākā ir vidēji trekna cūkgaļa: galva, kājas, sānu un pleca gabali. Ja galerts paredzēts viesību galdam vai zināt, ka tas tiks apēsts pāris dienu laikā, varat pievienot arī dārzeņus: burkānus, seleriju vai pētersīļus. No tā galerts tikai iegūs. Bet ja gribat uzglabāt to ilgāku laiku, pietiks, ja pievienosiet tam tikai sīpolus, sāli, piparus un lauru lapas. Arī tā būs garšīgi.

Pašgatavotas konfektes – lēti, garšīgi un sirsnīgi 14.11.2021 09:22

Svētkiem un ikdienai uz kārā zoba var pagatavot krāsainas un bezgala garšīgas konfektes no brokastu pārslām, iesaistot šajā nodarbē visu ģimeni. Ir taču tik jauki būt kopā!

Vaniļas virtuļi 13.11.2021 10:55

Brokastis tieši tāpēc ir brokastis, lai no rīta sevi tā labi palutinātu ar kaut ko garšīgu. Tu pamosties, bet tevi jau gada vakar vakarā vai no rīta pagatavotie virtuļi- vai nav jauki!? Turklāt to gatavošanai nepieciešamas tikai 10 minūtes- pavisam nedaudz laika, lai diena būtu saldu sajūtu pilna un izdevusies.

Miežu putraimu jeb bukstiņbiezputra 13.11.2021 08:38

Turpinām gatavot latviskus, sātīgus un garšīgus ēdienus. Šoreiz piedāvājam miežu putraimu biezputru, ko mani vecvecāki dēvēja par bukstiņbiezputru.

Radoša ideja: sniegpārsliņu balerīnas no papīra 12.11.2021 08:36

Šādi rotājumi noteikti patiks meitenēm. Sniegpārsliņu balerīnas tik skaisti dejo, iekārtas smalkos diedziņos.

Lāčplēša spēks – garda ēdienu recepte svētku galdam 11.11.2021 10:32

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

Kāpēc latvieši svin Lāčplēša dienu 11.11.2021 09:33


Šodien, 11. novembrī Latvijā svin Lāčplēša dienu, atceras kaujās kritušos, dzied patriotiskas dziesmas,iededz svecītes un iet lāpu gājienos. Šie ir vieni no godātākajiem svētkiem Latvijā, jo tieši šajā dienā latviešu karavīri parādīja pasaulei, ka arī mazas valsts karaspēks var veiksmīgi aizstāvēt savu zemi pret daudz lielāku valstu armijām. Kas tad īsti notika šajās dienās 1919. gadā?

Vaniļas un jogurta pannakota ar granātābolu želeju 11.11.2021 09:31

Novembris ir sarkanās un baltās krāsas laiks. Svētku sajūtu var lieliski papildināt šo krāsu kontrastu izmantojot arī ēdienu pagatavošanā, piemēram, uzmeistarojot baltsarkanu pannakotu ar granātābolu želeju.

Modeles, kulinārijas un televīzijas ekrānu zvaigznes Loreinas Paskālas piedāvātajā receptē brīnišķīgi savijas sarkanā un baltā krāsa. Ja deserts iepatiksies, tad citā reizē dekoram var izmantot mango vai kazenes.

Mārtiņdiena latviešu gadskārtu paražās. (+4 Mārtiņdienas receptes) 10.11.2021 16:22

Mārtiņi latviešu gadskārtu paražās ir svinama diena, kas iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu. Aprakstos par folkloru sastopami dažādi svētku nosaukuma – Mārtiņu vai Mārtiņdienas – skaidrojumi. Te jāņem vērā kāda sena tradīcija, kuras aizsākums meklējams 601. gadā pēc pāvesta Gregora I rīkojuma. Šai laikā katoļi centās pagānu svētkus apvienot ar kristīgo svinamajām dienām, aizvietojot senos mītiskos nosaukumus ar kristīgās ticības svēto vārdiem (piem., Jānis, Pēteris, Mārtiņš u. c.). Tādēļ, skaidrojot jebkuru latviešu gadskārtu pēc nosaukuma, jābūt ļoti uzmanīgiem.

Mārtiņdienas ticējumi, zīlēšana un laika pareģojumi 10.11.2021 16:11

Lasot senos ieradumus, jāatceras, ka šis tā vairāk ko tikai palasīt un atcerēties. COVID-19 nebija senlatviešu plānos, tāpēc idejas par čigānos iešanu un ciemošanos šogad atkal vajadzēs atlikt! . Pēc Saules kalendāra Mārtiņdiena iezīmē viduspunktu starp rudens un ziemas saulgriežiem, kas nozīmē, ka rudens beidzas un sākas ziema. Šī diena ir kā nobeigums garam darbu ritumam, kurš ap Jēkabiem sācies un ap Mārtiņiem noslēdzies. Saprotams,ka šāda diena bija arī jānosvin - ar jautrām atrakcijām, zīlēšanu un gardiem ēdieniem. Pie reizes varēja pavērot laika apstākļus, lai zinātu, kādas pārmaiņas gaidāmas tuvākā un tālākā nākotnē.

Ko darīt, ja pašvērtējums krīt, bet liekais svars pieaug 10.11.2021 08:28

Ja jūsu pašvērtējums ir adekvāts, viss ir vislabākajā kārtībā. Tas nozīmē, ka spējat ne tikai uzstādīt reālus mērķus, bet arī tos veiksmīgi sasniegt. Pavisam cita lieta, ja pašvērtējums ir pazemināts. Tādā gadījumā jūs jūtaties nepārliecināts par sevi, jums trūkst motivācijas, līdz ar to arī neesat īsti gatavs pārmaiņām. Ko darīt? Par to lasiet šajā rakstā.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 09.11.2021 08:26

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Gaileņu zupa 08.11.2021 16:26

Šī gardā un vienkāršā receptie aizgūta, viesojoties Aglonas maizes muzejā pie fantastiskās latgaļu sievas Vijas Ancānes. Izmēģini arī tu - šai virā ir mūsu zemes spēks un augusta brieduma pilnība.

4 garšīgas uzkodu receptes no sacietējušas maizes 08.11.2021 08:13

Ir jēdzieni, kuru vērtība ir nemainīga- gaiss, zeme, ūdens, saule. Pie tādiem jēdzieniem jāpieskaita arī mūsu dienišķā maize- cilvēka pūliņu senais un mūžam jaunais produkts. Un, lai gan maizei, katrai tās šķirnei un izstrādājumu veidam ir noteikta cena, nekāda naudas summa nav ekvivalenta patiesjai maizes vērtībai. Tāpēc nekad neizsviediet sacietējuši maizi! Atcerieties, ka jebkurš- pat viscietākais maizes gabaliņš ir izmantojams!

Kāzas rudenī. Idejas un ieteikumi 07.11.2021 18:40

Rudens jau kopš seniem laikiem ir bijis kāzu laiks. Kad visi lielākie darbi apdarīti un raža novākta, tad arī pienācis laiks padomāt par svinībām. Turklāt rudens periodā rīkotas kāzas noteikti izmaksās lētāk. Nu, vismaz cienasta ziņā. Un tad vēl maigie saules stari, visās varavīksnes krāsās ietērptie koki un krāsainais lapu paklājs zem kājām - brīnišķīgas dāvanas neaizmirstamiem svētkiem no pašas mātes dabas. Arī kāzu dekorācijas un idejas telpu noformējumam var pasmelties no dabas krāsu un formu pārpilnības - vajag tikai tā vērīgāk palūkoties visapkārt, un jūs noteikti ieraudzīsiet materiālu savām radošajām izpausmēm un kāzu fotosesijai.

Tradicionālais plovs uzbeku gaumē 07.11.2021 18:36

Plovs ir ļoti sātīgs un tajā pat laikā ne pārāk smags ēdiens. Turklāt tas ir ļoti garšīgs, sevišķi, ja pagatavots no pareizajiem produktiem un galvenais, no pareizajiem rīsiem. Svarīgs arī plova gatavošanas process un noteikta sastāvdaļu secība. Ja to ievērosiet, iegūsiet īstu uzbeku plovu.

Kā iemācīties mierīgi uztvert to, kas notiek apkārt 05.11.2021 19:23

Dzīvē notiek daudz kas, un miers ir galvenā īpašība, kas nepieciešama jebkurā situācijā. Tas ļauj adekvāti novērtēt realitāti, neļaujot emocijām ņemt virsroku. Līdz ar to ļauj īstajā brīdī pieņemt pareizu lēmumu, no kura dažreiz var būt atkarīga arī citu cilvēku labklājība.

Ceptas krabju nūjiņas ar zirņu dīgstiem un omleti 05.11.2021 08:26

Lai gan lielākoties krabju nūjiņas tiek pievienotas salātiem, tomēr arī ceptā veidā tās garšo lieliski. Piemēram, ja kārojas sātīgas brokastis, ceptas krabju nūjiņas, kas pasniegtas kopā zeltanu omleti un svaigiem zaļumiem, būs garda izvēle. Pēc vēlēšanās omleti varat piepildīt ar ceptiem sīpoliem, cukini vai baklažāniem.

Kafijas recepte tiem, kas vēlas notievēt 04.11.2021 13:53

Jāsaka godīgi, ka rīts bez kafijas nav iedomājams daudziem no mums. Citi to dzer melnu un bez cukura, daži pievieno pienu, vēl citi- kādu saldinātāju. Variantu patiesībā diezgan daudz, tikai neviens no tiem, izņemot baudījumu, nekādu citu labumu nesniedz. Taču var dzert arī tādu kafiju, kas palīdz novājēt; pagatavot to ir pavisam vienkārši.

Nākamā lapa