Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Iecienītajam konditorejas zīmolam “Staburadze” jauna vizuālā identitāte

Redakcija
Redakcija

Iecienītajam konditorejas zīmolam “Staburadze” radīta jauna vizuālā identitāte, kas veicinās zīmola konkurētspēju un attīstību. Kopumā jaunās vizuālās identitātes izstrādē un pakāpeniskā produktu iepakojumu dizaina maiņā ieguldīts 41 tūkstotis eiro.

“”Staburadze” ir zīmols, kuru raksturo augsta kvalitāte, vēsturiskais mantojums un meistarība. “Staburadze” jau vairākus gadu desmitus ir tirgus līderis toršu segmentā, kas nosaka tirgus ten-dences. Kopš 1910. gada “Staburadze” zīmols nav piedzīvojis ietekmīgas pārmaiņas, bet nu ir pie-nācis laiks, kad līderim ir jādodas līdzi laikam un jāsper nākamie soļi attīstībā. Jaunā “Staburadze” vizuālā identitāte vēl labāk apliecinās tās personību, vēsturiskās vērtības un mantotās tradīcijas, padarot zīmolu vēl pamanāmāku, pievilcīgāku un konkurētspējīgāku,” skaidro “Orkla Confectione-ry & Snacks Latvija” mārketinga vadītāja Aija Ūdre.

Jaunā “Staburadze” vizuālā identitāte būs vienota visam “Staburadze” toršu un kūku produktu sor-timentam. 2017. gada pavasarī “Staburadze” arī iepazīstinās ar nebijušiem jaunumiem desertu un siera kūku segmentā. Jau no šī gada pavasara “Staburadze” jaunumi un klasiskās tortes ar jauno zīmola vizuālo identitāti būs nopērkamas "Laima" saldumu veikalos un tirdzniecības vietās visā Latvijā.

“Jaunā “Staburadze” vizuālā identitāte ir veidota, lai vēl vairāk akcentētu zīmola personību un vēr-tības. Jau no pašiem “Staburadze” pirmsākumiem tās logotipā bijis attēlots kliņģeris, kas simbolizē zīmola pamatdarbību – konditoreju, un gadu desmitu laikā kļuvis par tā galveno elementu. Veicot Latvijas iedzīvotāju aptauju, tika atklāts, ka “Staburadze” cienītāji pozitīvi vērtē kliņģera simbolu, jo tas stiprina uzticību un pārliecību par “Staburadze” produkcijas stabilu kvalitāti. Savukārt jaunās vizuālās identitātes galvenā krāsa ir violeta. Tā apvieno tradīcijas un mūsdienas, akcentējot “Sta-buradze” produktu vērtību šodien, kā arī saistās ar svētkiem, izsmalcinātību un augstu kvalitāti,” uzsver Aija Ūdre.

“Staburadze” ir vadošais konditorejas zīmols Latvijā, kas atdzīvina senas Latvijas tradīcijas, stāstu par mīlestību, pieredzi un meistarību. 2016. gadā “Staburadze” piedzīvoja 6% pieprasījuma pieau-gumu, salīdzinājumā ar 2015. gadu. “Staburadze” piedāvāto produktu klāstā ietilpst tortes, kūkas, kūciņas, kēksi un citi saldie našķi. “Staburadze” konditorejas meistari ik dienas izgatavo aptuveni 13 tūkstošus toršu. Pirmssvētku laikā to skaists sasniedz pat 17 tūkstošus. Pašlaik “Staburadze” produk-tu portfelī ir teju 62 dažādi produkti, kas pieejami Latvijā un ārvalstīs. “Staburadze” saldētās tortes ar zīmolu “Old Town Bakery” jau vairāk nekā trīs gadus tiek eksportētas uz Vāciju, ASV, Lielbritāniju, Īriju, Kaļiņingradu, Kanādu, Itāliju un Austrāliju.