Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 0



Siļķe kažokā 2019

Redakcija
Redakcija

Siļķe kažokā 2019
Foto: Tavavirtuve.lv



Siļķe kažokā vai mundierī. Viens no Latvijā iecienītiem gadu mijas ēdieniem, ko katra saimniece gatavo savā versijā. Parasti nemainās sastāvdaļas, bet to izkārtojums un daudzums. Lūk vēl viens variants. 2019. gadā piedāvājam atteikties no veikalos nopērkamās majonēzes, kurā kaut ko vērtīgu grūti atrast, un aizstājam to ar krējuma maisījumu.

Lai garšīgs un mazliet veselīgāks Cūkas gads!

Sastāvdaļas:

Mazsālīta siļķu fileja;
Sīpoli;
Burkāni;
Kartupeļi;
Sarkanās bietes;
Olas;
Krējums;
Sinepes;
Citrons;
Sāls, pipari, zaļumi.

Pagatavošana:

1. Bietes, burkānus un kartupeļus novāra ar visām mizām, atdzesē un nomizo.

2. Cieti uzvāra olas un atdzesē.

3. Siļķi un sīpolus smalki sagriež.

4. Sarīvē bietes, kartupeļus, burkānus un olas.

5. Krējumam piejauc citrona sulu, sinepes, pieber sāli un piparus un rūpīgi samaisa.

6. Visas salātu sastāvdaļas kārto dziļākā traukā kārtām. Starp katrām divām kārtām lej krējuma maisījumu.

7. Izvēlas augšējās kārtas pamatkrāsu un atkarībā no dekorējuma, liek augšā bietes, burkānus, olas vai veido zīmējumu.

Ēdiens vislabāk garšo, ja vismaz nakti nostāvējis ledusskapī. Tā, ka šodien pagatavota, siļķe kažokā būs ideāla maltīte parasti grūtākajam 1. janvārim.

Lai skaisti un gardi svētki jūsmājās un cūcenēm bagātu 2019. gadu!