Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Mazsālīti gurķi ziemai

Redakcija
Redakcija

Gribat baudīt mazsālītus gurķīšus ne tikai vasarā, bet arī ziemā? Tad pagatavojiet tos pēc Tavavirtuve.lv piedāvātās receptes. Gurķīši būs ļoti aromātiski un kraukšķīgi.

Nepieciešams:
Uz 3 litru burku

2 kg gurķu,
50 g dažādu garšaugu (estragons, upeņu, ķiršu, mārrutku lapas, dilles),
1 litr ūdens,
5 - 6 pipargraudi,
2 ķiploka daiviņas,
1/5 daļa zaļā čili pipara pāksts (nav obligāti),
2 ēdamkarotes sāls.

Pagatavošana:

1. Gurķus rūpīgi nomazgā un uz 3 - 4 stundām iemērc aukstā ūdenī.

2. Pēc tam gurķus kārto burkā, pa starpām liekot garšaugu lapas, piparus, ķiplokus un gabaliņu zaļā čili pipara pāksts, ja vien pievienosiet to.

3. Katliņā ielej ūdeni, pievieno sāli, uzvāra, tad ļauj atdzist un aukstā veidā pārlej gurķiem. burku pārklāj ar vairākās kārtās salocītu marles audumu un atstāj istabas temperatūrā uz 2 - 3 dienām.

4. Pēc tam burku ievieto katlā ar ūdeni (ūdenim jāsniedzas vismaz līdz burkas vidusdaļai), uzliek metāla vāciņu un karsē līdz vārīšanās temperatūrai 20 - 25 minūtes. Pēc tam burku izņem no ūdens un aizvalcē.

5. Burku apgāž otrādi un atdzesē istabas temperatūrā, pēc tam novieto aukstā vietā uzglabāšanai.

Veiksmi gatavošanā!