Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Aveņu un magoņu kūka

Lieliska svētku vai vakara torte, nav trekna un ļoti garšīga. Tortes pagatavošanai būs nepieciešama 24 cm formiņa. Aveņu vietā varat likt zemenes.

Tortes kārtu pagatavošana:

Aveņu želejas kārta

Nepieciešams:

0,5 kg ar aveņu (ziemā var iznatot saldētas avenes),
cukurs pēc garšas,
25 g želantīna,
6 ēdamkarotes ūdens

Pagatavošana:

1. 15 g želantīna izšķīdina 6 ēdamkarotēs ūdens un ātri, visu laiku maisot, pievieno kopā ar cukuru sablenderētai aveņu masai.

2. Masu sadala divās vienādās daļās un katru ielej tortes diametra formā, pirms tam formu izklājot ar pārtikas plēvi. Formas ieliek ledusskapī uz dažām stundām, lai sastingst.

Ja jums nav divu formiņu, varat želantīnu un avenes sadalīt divās daļās, un vispirms pagatavot vienu želantīna tortes ripu, pēc tam gatavot otru.


Magoņu biskvīts

Nepieciešams:

6 olas,
6 ēdamkarotes cukura,
6 ēdamkarotes miltu
80 g magoņu,

Pagatavošana:

1. olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

2. Olu baltumus saputo stingrās putās. Putojot, pamazām pievieno 6 ēdamkarotes cukura. Tad uzmanīgi pa vienam pievieno olu dzeltenumus, miltus un magones. Visu samaisa.

3. Mīklu lej cepamajā tortes formā un cep 180 grādu temperatūrā zeltaini brūnu.

4. Gatavu biskvītu atdzesē un pārgiež uz pusēm, lai veidotos divas tortes kārtas.


Gaišais biskvīts

Nepieciešams:

2 olas,
2 ēdamkarotes cukura,
2 ēdamkarotes miltu.

Pagatavošana:

1. Olu baltumus saputo stingrās putās, putošanas laikā pamazām pievieno 2 ēdamkarotes cukura. Tad uzmanīgi iemaisa olu dzletenumus un miltus.

2. Mīklu lej cepamajā tortes formā un cep 180 grādu temperatūrā zeltaini brūnu.


Krēms

Nepieciešams:

2 olas,
5 ēdamkarotes kartupeļu vai kukurūzas cietes,
150 g cukura,
300 g sviesta,
350 ml piena.

Pagatavošana:

1. Olas, kartupeļu miltus un cukuru sakuļ ar mikseri viendabīgā masā, pamazām pievienojot karstu pienu.

2. Iegūto masu pārlej katliņā un nepārtraukti maisot, vāra uz lēnas uguns, līdz krēms sabiezē, Noliek, lai atdziest.

3. Istabas temperatūras sviestu kulļ, pamazām pievienojot pa ēdamkarotei vārītā krēma, līdz izveidojas viegli gaisīga krēma masa.


Tortes salikšana

1.kārta: magoņu biskvīts
2.kārta: krēms
3.kārta: aveņu želeja (želeju uz tortes jāliek ļoti uzmanīgi, ar pārtikas plēvi uz augšpusi, pēc tam plēve uzmanīgi jānoņem)
4.kārta: krēms
5.kārta: gaišais biskvīts
6.kārta: krēms
7.kārta: aveņu želeja
8.kārta: krēms
9.kārta: magoņu biskvīts

Izdekorējam torti ar saputotu saldo krējumu un svaigām avenēm. Ievietojam ledusskapī un dažādm stundām, lai tā savelkas.