Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Ķirbju zupa ar jasmīnu rīsiem

Redakcija
Redakcija

Saulaina zupiņa saulainiem cilvēkiem. Pagatavo to dienā, kad ilgojies pēc siltuma un veselīga sāta. Šajā zupiņā savienojas tik daudz garšu un aromātu, ka tā iepriecinās ikvienu, kas to nobaudīs.

Nepieciešams:

1 ēdamkarote olīveļļas
2 rupji sasmalcināti šalotes sīpoli
2 tējkarotes sarīvēta svaiga ingvera
2 kāti rupji sasmalcinātas citronzāles
1/2 tējkarote ķiploku
1/2 tējkarote čili
1 tējkarote koriandra
1 tējkarote ķimeņu
2 tējkarotes karija pulvera
500 ml vistas buljona
800 ml kokosriekstu piena
500 g svaiga ķirbja
2 ēdamkarotes laima sulas
1 - 2 ēdamkarotes brūnā cukura
sauja svaigu spinātu lapiņu bez kātiem
sauja smalki sakapāta svaiga bazilika
2-3 tases sasmalcinātas vārītas vistas krūtiņas
2-3 tases vārītu jasmīna rīsu

Piedevām:
1 vidēji liels avokado, sagriezts plānās šķēlēs ( apsmidzināts ar mazliet citrona vai laima sulas)
zaļie sīpollociņi
2 ēdamkarotes smalki sakapāta svaiga koriandra lapiņu

Pagatavošana:

1. Atsevišķā katliņā novāra jasmīnu rīsus.

2. Citā katlā ielej nedaudz olīveļlas, uzkarsē un, ik pa brīdim apmaisot, tajā apcep sasmalcinātus sīpolus (8 - 10) minūtes.

3. Sīpoliem pievieno sarīvētu svaigo ingveru, sasmalcinātu citronzāli, sakapātus ķiplokus, čili, ķimenes, karija pulveri un turpina cept pusminūti.

4. Tad katlā lej buljonu, gabaliņos sagrieztu ķirbi un karsē līdz vārīšanās temperatūrai. Kad buljons uzkarsis, samazina liesmu un uz lēnas uguns vāra apmēram 15 minūtes.

5. Katliņu noņem no plīts un zupu sablendē viendabīgā konsitencē.

6. Tad zupai pievieno kokosriekstu pienu, laima sulu, brūno cukuru un vēlreiz liek uz lēnas uguns karsēties.

7. Kad zupa uzmetusi pirmo burbuli, katliņu noņem no plīts, pievieno sasmalcinātas svaigās spinātu lapiņas un baziliku.

8. Katrā šķīvī liek tasi vārītu jasmīna rīsu, pārlej ar kausiņu zupas, pievieno dažas avokado šķēles un pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem un koriandru.

Labu apetīti!