Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0



10 padomi, sēžoties pie galda

10 padomi, sēžoties pie galda
Ivara Puķes foto

Šos ieteikumus izlasīju praktiskajā pavāru grāmatā '' Veģetārā virtuve'', ko 1926. gadā ir sastādījusi mājturības praktikante Marija Āriņa. Kas zina, varbūt tie noder arī šodien?

- Ja nezini, kā ēdiens jāēd vai kā jālieto kāds uzliktais trauks, tad nesteidzies. Pagaidi un apskaties, kā citi to darīs,

-Esi uzmanīgs ar sinepēm un mārrutkiem,

-Pie galda neesi rijīgs; pat tavas acis lai nebūtu tādas,

-Neēd tik ātri, kā dzelzceļa piestātnes restorānā, ne arī lēnāk, kā citi,

- Nerunā, zivi ēdot, ja negribi, lai asaka ieķeras rīklē,

-Ja tev nokrīt nazis vai dakšiņa zemē, tad liec, lai to paceļ apkalpotājs un apmaina pret tīru,

-Ievēro izšķirību starp ēdieniem. Neņem no kaviāra tikpat daudz, kā no skābiem kāpostiem,

-Ja atrodi matu zupā vai arī tārpu salātos, tad novieto to šķīvja malā klusi, lai citiem nesamaitātu ēstgribu,

-Nebāz kabatā augļus, cepumus un cigārus,

-Neatstāj ēdienu uz šķīvja.