Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Dramaturģijas darbnīca horeogrāfiem

Redakcija
Redakcija

Darbnīcas mērķis ir sniegt jauniem māksliniekiem zināšanas un izpratni par dramaturģiju kā radošu procesu un kā instrumentu laikmetīgās dejas izrādes veidošanā, būvējot darba struktūru.

Darbnīca iepazīstinās ar dažādām teorijām un pieejām dramaturģijai, noskaidros, kā “dramaturģiska attieksme” var palīdzēt analizēt darbu un veidot jaunus kontekstus, asociācijas un interpretācijas līmeņus. Būtiska darbnīcas daļa tiks veltīta praktiskam darbam ar dalībnieku radošajām idejām un tam, kā dramaturģija var ietekmēt un papildināt katra dalībnieka individuālo radošo darbu.

Darbnīca norisināsies 2,5 dienas un to vadīs nīderlandiešu dramaturģes Aukje Ferhūga un Merela Hēringa.

Dramaturģijas darbnīca horeogrāfiem:
8. aprīlis 16:00-19:00
9. aprīlis 10:30- 16:30
10. aprīlis 11:00 -17:00
(Darbnīcas norises vieta un laiki tiks precizēti.)

Aukje Ferhūga (Aukje Verhoog) ir ieguvusi maģistra grādu teātra zinātnē Utrehtas universitātē un strādā kā neatkarīga kuratore, ir tālākizglītības programmas SPRING Academy veidotāja vienā no Nīderlandes vadošajiem starptautiskā teātra festivāliem SPRING, kā arī ikdienā strādā kā dramaturģe ar vairākiem teātra un dejas māksliniekiem.
Merela Hēringa (Merel Heering) ir apguvusi dejas dramaturģiju un šobrīd cieši sadarbojas ar dejas festivālu Dutch Dance Festival Māstrihtā un dejas centru Dansateliers Rotterdamā. Merela ir arī mākslinieciskās programmas veidotāja Beļģijas piejūras pilsētā Ostendē notiekošajam starptautiskajam teātra festivālam Theater aan Zee.

Pieteikšanās līdz 18. martam, sūtot īsu motivācijas un radošās darbības izklāstu uz horasoc@gmail.com un krisjanis.sants@gmail.com.

Aicinām pieteikties laikmetīgās dejas horeogrāfus, kam ir sava radošā prakse (pieredze vismaz viena patstāvīga profesionāla skatuves darba veidošanā) un kas var piedalīties visās darbnīcas dienās. Pēc darbnīcas vadītāju lūguma, lai darbs noritētu efektīvi, dalībnieku skaits darbnīcā ir ierobežots.

Dramaturģijas darbnīca horeogrāfiem ir Latvijas Jaunā teātra institūta un Horeogrāfu Asociācijas iniciatīva.

Atbalsta VKKF.