Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


No bērnu zīmējumiem konditori veidos Rīgas kūku

Redakcija
Redakcija

Par godu Rīgas pilsētas svētkiem AS “Rīgas Dzirnavnieks” kopā ar “Hercogs” mazniekmeistaru Edgaru Grāvīti aicina Rīgas labākos konditorus un pavārus piedalīties recepšu konkursā “Rīgas kūkas garša 2017” un radīt kūkas, kas vislabāk raksturotu mūsdienu Rīgas pilsētu. Šis ir īpašs recepšu konkurss, kurā jau trešo gadu tiek meklēts labākais stāsts par Rīgu, ko šefpavāri un konditori izteiks garšā un kūkas noformējumā.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad Rīgas kūkas veidošanā piedalās arī bērni, kas speciālā mākslas plenērā uzzīmēja savu vīziju par to, kādai būtu jāizskatās un jāgaršo galvaspilsētas kūkai. Labākos bērnu zīmējumus Rīgas konditori pārvērtīs kūkās, no kurām Rīgas pilsētas svētku ietvaros tiks izvēlēts šī gada uzvarētājs.

Iedzīvotāji no šī gada 17.jūlija līdz 27.jūlijam speciālā balsojumā sociālo tīklu vietnē Facebook (#hercogsmilti) varēs noteikt labākos bērnu zīmējumus, uz kuriem balstoties konditori izgatavotas kūkas. Rīgas kūkas mākslas plenērā piedalījās mazie rīdzinieki no pirmskolas iestādes “Laumiņas rezidence” un pulciņa “Zīmulis un otiņa” vecumā no 5 – 10 gadiem.

Edgars Grāvītis, “Hercogs” maizniekmeistars: “AS “Rīgas Dzirnavnieks” ir Rīgas uzņēmums un tam ir senas miltu un to produktu ražošanas tradīcijas, ar ko tas lepojas. Tādēļ jau vairākus gadus rīdziniekiem dāvinām labāko stāstu par Rīgu, kas izteikts kūkā, tās garšā un noformējumā. Šogad uzdevumu konditoriem esam izveidojuši sarežģītāku – konditoriem būs jāveido kūka kopā ar bērniem un jāīsteno mazo rīdzinieku sapņi par to, kādai ir jāizskatās Rīgas kūkai un kādai ir jābūt tās garšai.”

“Rīgas kūkas garša 2017” notiks vairākos posmos. Pirmajā posmā līdz 27.jūlijam ikviens iedzīvotājs var nobalsot (#hercogsmilti) par konkursa labākajiem bērnu zīmējumiem. Otrajā posmā Rīgas svētku nedēļā finālā labākie konditori prezentēs rīdziniekiem un speciāli izveidotai žūrijai savas kūkas, no kurām tiks izvēlēta gada uzvarētāja - labākais kūkas stāsts par Rīgu.
Šogad konkurss norisināsies jau trešo gadu. Pērn žūrija kopā ar iedzīvotājiem izvēlējās labāko “Rīgas kūkas garšu 2016” – “Tortes fabrika ” kūku “Sirdij mīļais siluets”, kas bija stāsts par Rīgas torņiem. Savukārt pirmajā gadā labākās “Rīgas kūkas garšas 2015” titulu ieguva “Bezē konditorejas” kūka “Rīgas Preilene”, kas bija konditoru stāsts par gaisīgajām sajūtām Rīgā, kas apbur ar smaržu, viegli reibinošo saldumu, labo garastāvokli un Rīgas simbolu – gaili.

Par tradīciju ir kļuvušas AS “Rīgas Dzirnavnieks” maizniekmeistara Edgara Grāvīša rīkotās “Hercogs” kūku un maizes meistarklases, kuras notiek par godu dažādiem svētkiem un notikumiem Latvijā, un popularizējot mājās gatavošanas tradīcijas.
Informāciju sniedza:
Anita Berķe, AS “Rīgas Dzirnavnieks” mārketinga vadītāja