Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Horeogrāfu asociācija aicina uz Dejas dienas 2024 pasākumiem

Redakcija
Redakcija

28. un 29. aprīlī norisināsies Dejas diena, kuras ietvaros tiek organizētas laikmetīgās dejas radošās darbnīcas. Tajās tiks atjaunoti trīs agrāk tapušu dejas izrāžu fragmenti un par to dejotājiem var kļūt ikviens, kurš vēlas izbaudīt dejotāja lomu darbībā. Iespēja pieteikties darbnīcām ir līdz 9. aprīlim!

Šogad līdzās jau par tradīciju kļuvušajām Dejas dienas bezmaksas meistarklasēm notiks radošās darbnīcas, kuru laikā trīs latviešu horeogrāfu - Ramonas Levanes, Agates Bankavas un Ilzes Zīriņas - vadībā tiks rekonstruētas agrāk tapušas laikmetīgās dejas izrādes. Šogad Dejas dienas mērķis ir aktualizēt laikmetīgās dejas nozarei būtiskus tematus - attiecības starp dažādām paaudzēm, pārmantojamība un komunikācija ar skatītāju ( redzamība?). Tāpēc katra horeogrāfe un izrāde pārstāv atšķirīgu laika posmu un paaudzi. Izvēlētie darbi ir apvienības SIXTH izrāde “GLITCH”, Agates Bankavas izrāde “Fafabulala” un Ilzes Zīriņas - “Kapeņu stāstiņi”. Divas no darbnīcām notiks Rīgā, bet viena Raunā, kurā piedalīties īpaši aicināti dejotgribētāji no Vidzemes. Katra grupa horeogrāfu vadībā strādās noteiktu skaitu dienu un rezultāts būs vērojams noslēguma pasākumā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā 28. aprīlī plkst. 18:00. Pēc prezentācijām norisināsies diskusija ar darbnīcu vadītājiem, ko moderēs horeogrāfe Sintija Siliņa. Sīkāka informācija par mēģinājumu grafiku un pieteikšanos: https://ej.uz/DD2024darbnicas

Dejas dienas ietvaros 28. aprīlī no 10:00-15:30 notiks arī 15 dažādas laikmetīgās dejas meistarklases deju studijā RITMS un deju skolā DZIRNAS. Meistarklases vadīs tādi Latvijā pazīstami horeogrāfi un dejotāji kā Lilija Lipora, Alise Putniņa, Ieva Gaurilčikaite- Sants, Baiba Kokina, Aigars Larionovs un citi. Horeogrāfe Anete Tambaka vadīs īpaši bērniem un vecākiem piemērotu kontaktimprovizācijas klasi. Tāpat arī paredzētas divas klases ārvalstu pasniedzēju vadībā.

29. aprīlī plkst 17:00 Rīgas cirkā norisināsies publiska diskusija, kuras fokusā būs Latvijas laikmetīgās dejas attīstība, caur dažādu paaudžu horeogrāfu - Ramonas Galkinas, Rūtas Pūces, Kristīnes Brīniņas u.c. un dejas un teātra kritiķes Ditas Jonītes atmiņām un radošajām pieredzēm. Sarunas laikā tiks viedota laikmetīgās dejas nozares attīstības līnija, kas, sniegs ieskatu kā Laikmetīgās laikmetīgā dejas izrādes, vide un intereses ir attīstijušās vairāk kā divdesmit gadu laikā.

Vairāk info pieejams: https://www.facebook.com/Dejasdiena/

Dejas diena 2024 tiek organizēta ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja atbalstu.