Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


“Baltā nakts 2023” pasākumi Kultūrtelpā “Strops” Pļavnieku Zaļajā birzī un Kronvalda parkā

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 9. septembrī Mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts 2023” ietvaros plkst. 15.00, plkst. 17.00 un plkst. 19.00 Kronvalda parkā notiks Cēsu Mazā teātra izrāde bērniem “Figūras”. Savukārt, kultūrtelpā “Strops” Pļavnieku Zaļajā birzī no plkt. 17.00 līdz plkst. 18.30 darbosies Rebekas Lukošus un Jurija Tatarkina stāstu jeb komiksu darbnīca. Plkst. 19.00 un plkst. 20.00 būs iespēja noskatīties laikmetīgās dejas izrādi “Viss ir savā vietā”. Programmas noslēgumā plkst. 22.00 izskanēs alternatīvās mūzikas koncerts, kurā uzstāsies mūziķu trio – Edgars Šubrovskis, Sniedze Prauliņa un Aldis Kolosovs.

Kronvalda parkā skatāmā Cēsu Mazā teātra izrāde bērniem “Figūras”, kas tapusi Valmieras vasaras teātra festivāla ietvaros “Figūras” ir vizuāli skanīga, figurāli figūrīga izrāde ar triku elementiem. Vai saule ir aplis? Vai egle ir trīsstūris? Vai māja ir kvadrāts? Vai varbūt viss ir pavisam otrādi? Varbūt debesis ir jūra, un jūra ir debesis? Varbūt horizonts ir līnija, pa kuru var pārvietoties un satikt sauli, kas riet jūrā? Vai divi cilvēki var uzbūvēt pasauli pasaulē? Ja Tev patīk no kaut kā uzbūvēt kaut ko, tad nāc uz izrādi un iesaisties pasaules būvēšanā! Izrādes režisore Liene Šmukste, mūzikas un dziesmu autors Mikus Frišfelds, lomās Sandija Dovgāne un Artis Jančevskis.

Kultūrtelpā “Strops” Pļavnieku Zaļajā birzī plkst. 17.00 programmu iesāks Rebekas Lukošus un Jurija Tatarkina stāstu jeb komiksu darbnīca, kuru vērojot būs iespēja rast atbildes uz dažādiem neparastiem jautājumiem. Ja parkā atrasts koka zars, akmentiņš vai koka lapa būtu grāmatas galvenais varonis, kā viņu sauktu? Kāds būtu viņa mīļākais ēdiens, nodarbošanās un sapnis? Kā šis tēls izskatītos? Tie ir daži no jautājumiem, uz kuriem atbildot, darbnīcas dalībniekiem soli pa solim būs iespēja nonākt līdz paša izdomātam un ilustrētam stāstam vai komiksam.

Rebeka Lukošus ir ilustratore un komiksu māksliniece, bet Jurijs Tatarkins darbojas ilustrācijas jomā un pasniedz. Savos darbos viņš cenšas izzināt cilvēka iekšējo kosmosu.

Laikmetīgās dejas izrāde “Viss ir savā vietā” vēstīs par cilvēka izvēlēm, kuras tiek veiktas apzināti vai ļaujoties apkārtējai plūsmai. Cik ļoti esam ietekmēti no apkārtējo viedokļiem un darbībām? Vai indivīdam, dzīvojot civilizētā sabiedrībā, ir iespēja realizēt savu brīvības izpratni? Vai tur, kur sākas mana brīvības izpausme, sākas otra cilvēka robežas un diskomforts? Izrāde skatīs indivīda attiecības ar sevi un apkārt notiekošo, kā arī spēju pielāgoties allaž mainīgajiem apstākļiem.
Dejas izrādē piedalās Rīgas Baleta skolas laikmetīgās dejas programmas 3.kursa studentes. Horeigrāfe Alise Putniņa, horeogrāfes asistente - Kate Kaparkalēja.

Koncertā ar Edgaru Šubrovski, Sniedzi Prauliņu un Aldi Kolosovu dzirdēsim sajūtām bagātu koncertprogrammu, kurā tiks atskaņotas alternatīvā stila dziesmas. Visi trīs mūziķi ir draugi, kas aktīvi koncertē solo un dažādos sastāvos, rakstot un izpildot autormūziku ar pašu tekstiem latviešu un angļu valodās.

Pasākumus ar Rīgas domes atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.

Ieeja pasākumos bez maksas.