Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Tenors Dainis Skutelis piedalīsies romantiskajā Jautrās atraitnes izrādē 8.martā Latgales vēstniecībā GORS

Redakcija
Redakcija

Jau pavisam drīz – 8. martā plkst.18 – Latvijas Operetes fonds ar Franča Lehāra opereti “Jautrā atraitne” viesosies Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS. Franču diplomāta Kamila de Rosiljona lomā klausītājiem būs iespēja dzirdēt populāro tenoru un īstu latgalieti Daini Skuteli, kurš ne tikai priecēs ar savu skaisto balsi, bet arī sola sarūpēt dažus romantiskus pārsteigumus. Hannas Glavarī lomā – dziedātāja Sonora Vaice, Danilo – Nauris Indzeris. Biļetes uz izrādi “Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā.

Franča Lehāra operete „Jautrā atraitne”, kas ne velti tiek dēvēta par „operešu karalieni” un kuras mūzikā klausītāji nekļūdīgi pazīs austroungāru-franču gaisotni, stāsta par jaunu puisi, kurš iemīlēja jaunu meiteni, taču jauneklis bija no bagātas ģimenes, bet viņa izredzētā – vienkārša zemnieku meitene, tāpēc jaunekļa vecāki bija pret viņu laulībām…

„Šī asprātīgā sižeta izrāde stāsta par mīlestību, kas svarīgāka par visu. Mīlestība var pat glābt valsti no bankrota un pasauli no jauna neprāta. Tā laika izjūta ietverta F.Lehāra mūzikas melodiskumā un vieglumā, personāžu attiecību asprātībā, un ir kā zīme no laika, kurš nekad neatgriezīsies. Tagad, laikā, kad daudzās pasaules valstīs piemin pirms 100 gadiem sākušos Pirmo pasaules karu, un kad arvien vairāk tiek runāts par trešā pasaules kara iespējamību, šī laika izjūta iegūst jaunu nozīmi un jēgu. Izrādē divas paralēlās sižeta līnijas – vai izdosies glābt mīļo tēvzemi Kalnuzemi no ekonomiskās katastrofas, un kā beigsies kādreizējo mīlnieku, tagad nesamierināmo naidnieku, attiecību stāsts,” uzsver izrādes režisors Jānis Kaijaks.

Runājot par „Jautro atraitni”, protams, nevar nepieminēt tās galveno vērtību – mūziku! Populāra, skaista – tāda, kas priecē klausītājus visā pasaulē! Ne velti leģendārais operdziedātājs Plasido Domingo savus koncertus mēdz nobeigt ar Hannas un Danilo mīlas duetu „Lūpas klusē” tieši no “Jautrās atraitnes”.

Lomās: Sonora Vaice, Nauris Indzeris, Dainis Skutelis, Marlēna Keine, Trīs Latvijas tenori – Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs. Diriģents – Guntars Bernāts, režisors – Jānis Kaijaks, horeogrāfs Alberts Kivlenieks. Izrādē piedalās Operetes orķestris, koris un dejotāji.

Biļetes uz izrādi var iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Sekojiet informācijai:
LATVIJAS  OPERETES  FONDS - Jaunumi,
facebook.com/LatvijasOperetesFonds,
draugiem.lv/LatvijasOperetesFonds

Latvijas Operetes fonds, apvienojot profesionālu mākslinieku un sabiedrības centienus, veido Rīgā operetes teātri ar pilnvērtīgu trupu un orķestri. Operetes izrādes varat noskatīties Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” un citviet Latvijā.