Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Latviju apceļos jubilejas koncertuzvedums «Olgai Dreģei 85»

Redakcija
Redakcija

Novērtējot mākslinieces talantu un paveikto, 2023.gada gada rudenī Madonā, Rēzeknē, Jelgavā un citur Latvijā notiks leģendārās Dailes teātra aktrises Olgas Dreģes 85 gadu jubilejas koncerti. 29.oktobrī viņa viesosies dzimtajā Madonā, pēc tam ar skatītājiem tiksies arī Latgales vēstniecībā GORS un citviet Latvijā. Koncertuzveduma režisors ir Gundars Silakaktiņš, muzikālā vadītāja – Zane Dombrovska, Jurates Silakaktiņas tērpi.

Kolēģi viņu sauc par «teātra uguntiņu», un ne velti, jo arī savos 85 gados viņa ir temperamentīga un azartiska! Savukārt Olgas kolēģe – nu jau mūžībā aizsauktā aktrise Ausma Kantāne – reiz teikusi, ka «Olga Dreģe pārstāv to latviešu gēnu, kas ir kā paraugs. Viņa parāda, ka mēs esam dzīvotspējīgi, ka mēs esam stipri, vareni, skaisti, emocionāli un temperamentīgi.» Šajā koncertuzvedumā caur Olgai būtiskām dziesmām un dzeju, caur laikabiedru atmiņām un viņas pašas stāstīto mēģināsim saprast, kāds tad ir Olgas Dreģes unikālais kods. Un sveiksim brīnišķīgo mākslinieci skaistā jubilejā.

Koncertos, kuros piedalīsies īpašie viesi – aktieri Madara Botmane, Gundars Silakaktiņš, Mārtiņš Brūveris vai Emīls Kivlenieks, Lidija Pupure, Jānis Paukštello vai Juris Strenga (katrā pilsētā viesu saraksts atšķirsies), kā arī mūziķu grupa: Matīss Žilinskis (taustiņinstrumenti), Jurģis Lipskis (sitaminstrumenti), Kristens Kupčs (ģitāra), Ralfs Arbidāns (basģitāra), skanēs mākslinieces izvēlēta dzeja, kura viņai ir nozīmīga. «Tas ir mans mūža darbs ar dzeju, tie ir mani radošie meklējumi ārpus darba teātrī,» saka Olga, piebilstot: «Domāju, ka šis notikums izvērtīsies ne tikai man par svarīgu brīdi, bet tā būs laba dāvana maniem klausītājiem.» Skanēs arī aktrises atziņas par to, kas ir sirdsgudrība, ticība, svētums, pateicība un citi viņai svarīgi jēdzieni, no kuriem pāri visam ir māksla un teātris. Un, protams, mūzika un dziesmas gan Olgas, gan viņas kolēģu un īpašo viesu – mūziķu izpildījumā. Pēc koncerta mākslinieces talanta cienītājiem būs iespēja saņemt autogrāfus jubilāres grāmatā «Ak, sirds, tev pašai sevi jāsastop!», kurā ar dzejas starpniecību izstāstīts stāsts par skatītāju iemīļoto aktrisi.

Olgas Dreģes jubilejas koncerti notiks:

29.oktobrī plkst.16 Madonas Kultūras namā
2.novembrī plkst.19 Kultūras centrā “Ulbrokas pērle”
11.novembrī plkst.18 Latgales vēstniecībā GORS
12.novembrī plkst.16 Jēkabpilī, Krustpils Kultūras centrā
25.novembrī plkst.18 Rojas Kultūras centrā
29.novembrī plkst.19 Jelgavas Kultūras namā

Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu Paradīzes» tīklā.