Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Mihails Kaziņiks aicina uz nakts mistēriju “ĢĒNIJU NEPRĀTS”

Redakcija
Redakcija

10.martā plkst.20:00 Torņakalna baznīcā (Torņakalna iela 3/5) ikgadējo Mihaila Kaziņika dienu ietvaros Rīgā norisināsies muzikāli piesātināts notikums – nakts mistērija “ĢĒNIJU NEPRĀTS”. Kaziņiks zina, kā savos nakts koncertos baznīcā uzburt neatkārtojamu atmosfēru. Viens no mūziķa iecienītākajiem instrumentiem ir ērģeles, kas saistās ar dievišķo mūziku un sniedz pārsteidzošas muzikālas atklāsmes. 2016. gadā lielu klausītāju atsaucību guva Mihaila Kaziņika nakts mistērija, kas bija veltīta Nelabā un Dieva cīņas atspoguļojumam klasiskajā mūzikā. Nu laiks jaunai tēmai.

“Daudzu gadsimtu garumā cilvēce cenšas atbildēt uz kādu svarīgu jautājumu. Ģēniji – viņi ir trakie vai vienkārši ne no šīs pasaules,” gaidot koncertu, pārdomās dalās Mihails Kaziņiks. “Iespējams, ģēnijam ir ļoti grūti savienot ikdienas dzīves likumus ar to neticamo informācijas daudzumu, ko viņš saņem un vēlas nodot tālāk cilvēcei. Lai pasargātu to. Bet pasargātu no kā? Vai pasaule maz ir iedomājama bez Šūmaņa, Lista, Paganīni mūzikas, van Goga, El Greko, Gogēna gleznām? Ko pasaule būtu zaudējusi? Polonijs par Hamletu saka: “Viņa ārprātam ir sava sistēma”. Par kādu sistēmu runā Polonijs? Kas slēpjas zem šī prātu zaudējušā maskas? Koncerts būs pilnīgs neprāts. Bet tam būs sava sistēma, kas atklās izcilas mākslas slēptākās lappuses.”

Nakts mistērijas mākslinieki:
Balss: Mihails Svetlovs (bass, ASV)
Vijole: Andrejs Čistjakovs (Krievija)
Klavieres: Staņislavs Solovjovs (Krievija)
Ērģeles: Larisa Carkjova un Inguna Grīnberga (Latvija)

Mihails Kaziņiks (Šveice) - mākslas kritiķis, mūziķis, rakstnieks, dzejnieks, filozofs, režisors un viens no erudītākajiem mūsdienu domātājiem. Šī apbrīnojamā cilvēka stihiskā enerģija un unikālais izpildījums aizkustina visus zālē esošos.
Mihaila Kaziņika viesošanos Rīgā vienmēr pavada iespaidīga kultūras programma. Šogad tā norisinās no 7. līdz 16.martam. Notiks starptautiskais instrumentālistu un vokālistu konkurss “Uzlecošās zvaigznes 2017”, koncerti “No Zalcburgas līdz Parīzei”, “Jūsu Sergejs Rahmnaņinovs”, savukārt skolā Exupery ritēs radošie semināri pedagogiem.

Biļetes pieejamas Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU...