Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Piedalies konkursā un baudi pārsteidzošu muzikalitāti Joscho Stephan Trio izpildījumā

Redakcija
Redakcija

Pirmo reizi Rīgā, 2. martā 19.00 Latvijas Radio 1. studijā uzstāsies viens no pasaules virtuozākajiem ģitāristiem Joscho Stephan!

Portāls KultūrasVēstis.lv aicina līdz 27. februāra plkst.23.59 piedalīties konkursā un laimēt iespēju 2. martā izbaudīt unikālu gypsy jazz mūzikas kolorītu Joscho Stephan Trio izpildījumā.

Gypsy jazz zvaigzne Džošo Stefans (Joscho Stefan) pievērsies ģitārai 6 gadu vecumā, kad viņa tēvs, vietējās cover grupas mūziķis, iemācīja viņam spēlēt savu repertuāru. Tam sekoja ģitārspēles apguve mūzikas skolā un interese par rokmūziku, džezu un citiem mūzikas stiliem. 13 gadu vecumā Džošo pirmo reizi dzirdēja leģendārā džeza ģitārista Django Reinhardt dziesmu ierakstus. Tas uz viņu atstāja pārsteidzošu iespaidu un noteica Džošo turpmāko muzikālo virzienu, iedvesmojot pašmācības ceļā izzināt un apgūt šī izpildījuma meistarību un virtuozitāti.



Mākslinieka individuālais skanējums ir jaudīgs, tīrs, plūstošs, tas ne tikai iemieso Django aizsākto gypsy swing stilu, bet arī interpretē to visaugstākajā līmenī, aktīvi paplašinot tā robežas. Barry Wahrhaftig vārdiem runājot, Džošo piemīt apbrīnojama tehnika kopā ar brīnišķīgu melodijas izjūtu, un viņa izpildījums ir ārkārtīgi dvēselisks.

KONKURSA NOSACĪJUMI:


1. Atbildi pareizi uz konkursa jautājumu - ar kādiem pasaules top ģitāristiem Joscho ir uzstājies kopā? -, atbildi rakstot facebook.com komentāru sadaļā zem publikācijas.
2. Kļūsti par Kultūrasvēstis.lv un Rīgas Ritmi facebook.com lapas sekotāju.

Viens uzvarētājs izlozes kārtībā iegūs ielūgumu divām personām uz Joscho Stephan Trio koncertu Rīgā, Latvijas Radio 1. studijā šī gada 2. martā plkst.19.00.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti 28. februārī, portālā KultūrasVēstis.lv, sadaļā KONKURSI, un interneta vietnē facebook.com KultūrasVēstis.lv un Rīgas Ritmi lapās.
Atbildi uz konkursa jautājumu meklē festivāla Rīgas Ritmi mājaslapā.


Māksla improvizēt!