Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Diriģents Jānis Ozols ZieMASKAsvētkus gaidot, dalās ar oriģinālām receptēm!

Redakcija
Redakcija

Jauniešu kora “Maska” diriģents Jānis Ozols, gaidot koncertu ZieMASKAsvētki ir publicējis vairākas gardas un oriģinālas receptes, kuras dod spēku saspringtajā mēģinājumu procesā.

Jau šo sestdien, 20. decembrī plkst. 18.00 Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā jauniešu koris “Maska” tradicionāli kopā ar saviem klausītājiem sagaidīs gada gaišākos svētkus koncertā ZieMASKAsvētki. Diriģents Jānis Ozols atzīst, ka, lai gan strādā ar amatierkori, tas nemazina spraigo gatavošanās un mēģinājumu procesu, kas prasa daudz spēku un laika. Tādēļ īsajos atelpas brīžos viņš nododas vienai no savām iemīļotākajām nodarbēm, proti, gatavošanai.

“Gatavošana man ir sava veida domu sakārtošanas process. Bieži vien tieši rosoties virtuvē rodas pašas labākās idejas jauniem koncertiem un projektiem. Tādēļ novēlu visiem pagatavot ko gardu arī savam svētku galdam un galvenais – nobaudīt to kopā ar saviem tuviniekiem, ” novēl diriģents Jānis Ozols.

Ozolu ģimenes piparkūku mīklas, netradicionālās un sildošās biešu zupas, kā arī mājās gatavotā piparkūku kārtojuma receptes atrast blogā “Restorāns mājās un ne tikai...”

Šogad koncertā ZieMASKAsvētki koris “Maska” diriģenta Jāņa Ozola vadībā, kā arī ģitāras virtuozs Gints Smukais pirmatskaņos Lauras JĒKABSONES /Latvian Voices/ skaņdarbu jauktajam korim, ģitārai un solistiem „Xmas Medley”. Kā īpašs brīdis gaidāms arī SHIPSI (Jāņa ŠIPKĒVICA) /Instrumenti/ skaņdarba „Doma iet...” jauktajam korim un solistiem pirmatskaņojums.

Koncerta programmā iekļauti arī vairāki pasaules kormūzikas dižgaru skaņdarbi, kā arī tautā jau iemīļoti skaņdarbi, tostarp, Andra SĒJĀNA, Kristapa ŠORIŅA un Lauras JĒKABSONES aranžijas jauktajam korim.
Biļetes pieejamas visās Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.
Uz tikšanos ZieMASKAsvētkos!

Piparkūku mīkla (kraukšķīgā un super plānā, ja izrullē!)

Pēdējais brīdis cept piparkūkas un, protams, visgardākās tās ir, kad mīklu esi gatavojis pats!

Lūk, mūsu ģimenes recepte :)

Būs vajadzīgs:

350 g iesala ekstrakts

150 g melase (pirku Biotēkā)

300 g brūnā (mīkstā, mitrā) cukura

200 g sviests

1 kg miltu

Garšvielas:

visaromātiskāk, ja pats samaļ:

2 g smaržīgie pipari

2g melnie pipari

2g koriandra sēklas

2g krustnagliņas

šīs var pirkt jau samaltas:

2 tēj. k.(ar kaudzi) kanēlis

2 tēj. k.(ar kaudzi) malts ingvers

2 tēj. k. (ar kaudzi) kardamons

1 tēj. k. muskatriekstu

2 g cepamā pulvera

Katlā liekam sviestu, iesalu, melasi un cukuru. Uz lēnas uguns izkausējam, lai neputo.

Kafijas dzirnaviņās samaļam maļamās garsvielas.

Un izsijājam caur sietiņu, lai pēcāk neizlaužam zobiņus :)

Pievienojam jau samaltās garšvielas.