Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Mazajā Mežotnes pilī koncertsezonas izskaņā ar solokoncertu viesosies izcilais pianists Reinis Zariņš

Redakcija
Redakcija

12. novembrī plkst.17 Mazās Mežotnes pils koncertsezonu noslēgs izcilā pianista Reiņa Zariņa solokoncerts, kuram mūziķis izvēlējies latviešu komponistu Andra Dzenīša, Matīsa Čudara, Lindas Leimanes, Krista Auznieka un Georga Pelēča skaņdarbus. Jāpiebilst, ka liela daļa šīs mūzikas komponēta pavisam nesen un gandrīz bez izņēmuma rakstīta tieši Reinim Zariņam. Goda vieta koncerta programmā būs atvēlēta tieši komponistam Andrim Dzenītim viņa 45. jubilejas gadā (daļa šīs mūzikas 9.jūnijā skanēja «Rīgas festivāla» koncertā «Jānis Šipkēvics un Reinis Zariņš. Latvieši»).

Uzsācis klavierspēles apguvi no septiņu gadu vecuma, Reinis debitēja kā solists ar orķestri jau desmit gadu vecumā, vēlāk guva godalgas vairākos starptautiskos pianistu konkursos. Reinis ir arī trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts (2011, 2013, 2015).

Reinis Zariņš piedalījies daudzos prestižos festivālos: Lucernas festivālā, «Kremerata Baltica» festivālā, Bātas, Norfolkas un Jaunskotijas starptautiskajos mūzikas festivālos. Viņš muzicējis pasaules labākajās koncertzālēs — Amsterdamas «Concertgebouw», Ņujorkas Kārnegija centra Veila zālē, Londonas Vigmorzālē, Maskavas Čaikovska zālē. Teicamā saskaņā muzicējis kopā ar diriģentiem Andri Pogu, Atvaru Lakstīgalu, Aināru Rubiķi, Pjēru Bulēzu, Pēteru Etvešu, Pavlo Erasu-Kasado, Juhu Kangasu, Djego Masonu, kā arī ar «Maskavas Virtuoziem», «Kremerata Baltica», Ostrobotnijas kamerorķestri un labākajiem Latvijas orķestriem. Viņa koncerti translēti «BBC Radio 3», Polijas Valsts Radio un «King FM» raidstacijās. Un kamermuzicēšanas smalkumus viņš izbauda saspēlē ar «Trio Palladio».

Reiņa interese par mākslu sintēzi nes augļus gan sadarbībā ar gleznotāju Marilēnu Šiltkampu, fokusējoties uz mūzikas pārtapšanu gleznā koncerta laikā, gan uzvedumā «Gadalaiki», kuru viņš izveidojis kopā ar laikmetīgās dejas horeogrāfu Kirilu Burlovu. Mūziķis ieskaņojis vairākus kritiķu augsti vērtētus diskus: studijas albumus «Circus & Magic un Jāzeps Vītols. Works for solo piano», kā arī Volfganga Dārziņa Klavierkoncertu un Lūcijas Garūtas klaviermūziku. 2019. gadā klajā nāca Reiņa jaunākais albums «Kreisleriana. Octagon» ar Roberta Šūmaņa un Andra Dzenīša opusiem.

Mūziķis plūcis laurus vienpadsmit starptautiskos pianistu konkursos, un vairakkārt saņēmis Latvijas valsts augstāko apbalvojumu klasiskajā mūzikā - «Lielo Mūzikas balvu».

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu Paradīzes» tīklā.