Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Olīvijas Steindleres un Ugo Majo klasiskās mūzikas koncerts Durbes pilī

Redakcija
Redakcija

2017. gada 10. martā 18.00 Durbes pils muzejā (M. Parka ielā 7, Tukumā), atzīmējot Francijas institūta Latvijā divdesmito pastāvēšanas gadadienu, notiks Olīvijas Steindleres un Ugo Majo koncerts.

Olīvija Steindlere (Olivia Steindler, Vācija, Itālija) dzimusi mūziķu ģimenē un vijolspēli sākusi apgūt jau trīs gadu vecumā. Kā īpaši talantīgs bērns Olīvija savu karjeru uzsākusi uzstājoties Eiropas koncertzālēs un iegūstot prestižas balvas. Atzinībām seko virkne iegūtu diplomu dažādās konservatorijās un augstskolās. Kopš tā laika Olīvija tiek regulāri ielūgta muzicēt pazīstamos mūzikas festivālos.

Ugo Majo (Ugo Mahieux, Francija) dzimis mākslinieku ģimenē. Studējis klavierspēli un mākslas vēsturi. Kā koncertmeistars pilnveidojis savas zināšanas slavenu pedagogu vadībā. Majo sadarbojas ar izciliem māksliniekiem un diriģentiem, vairākiem Eiropas mūzikas festivāliem un operas teātriem, tajā skaitā Latvijas Nacionālo operu kā pianists un franču valodas repetitors „Fausta” un „Karmenas” iestudējumos.

Duetu vijolniece Olīvija un klavesīnists Majo izveidojuši 2014. gadā. Viņu repertuārs ir plašs, sākot ar baroka mūziku līdz pat mūsdienu komponistu skaņdarbiem, īpaši pievēršoties vācu un franču romantisma laika mūzikai.
Cikla „Mūzika muzejos” programmā Durbes pilī tiks atskaņota Fēliksa Mendelsona, Johannesa Brāmsa un Sezāra Franka sonātes, kā arī Ernesta Šosona „Poēma”.
Par Olīviju Steindleri un Ugo Majo: https://www.facebook.com/steindler....

Ieeja koncertā ar ielūgumu vai muzeja biļeti. Vietu skaits ierobežots!
Skolēniem, studentiem, pensionāriem, invalīdiem: 1.50 EUR, pieaugušajiem: 2.50 EUR, ģimenes biļete 5.00 EUR (1 - 2 pieaugušie un 2 vai vairāk bērnu līdz 18 gadiem).

Durbes pils ir vienīgā no agrākajām Latvijas muižu kungu mājām, kur atjaunots 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma interjers un radīts priekšstats par vācbaltu kultūru. Pils pārbūvēta 1820.gadā pēc arhitekta J.G.Ā.Berlica projekta. Restaurēto kungu māju ietver plašs ainavu parks ar rotondu un augstu akmens tiltu. Muzejs piedāvā ekskursijas, klasiskās mūzikas koncertus, kā arī īpašu kāzu programmu jaunlaulātajiem.