Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Latgaļu mūzikas vakars ar Bez PVN&Dabasu Durovys Kalnciema kvartālā 16. augustā

Redakcija
Redakcija

Puišu grupas „Bez PVN” un „Dabasu Durovys” ceturtdien, 16. augustā, ienesīs jaunas vēsmas Kalnciema kvartālā un iepazīstinās apmeklētājus ar latgaļu mūzikas pasauli. Roka noskaņās koncertu iesildīs grupa „Dabasu Durovys” 5 puišu sastāvā, savukārt vakaru turpinās viena no populārākajām latgaliešu grupām „Bez PVN”, kas jau vairāk nekā 10 gadus turpina iekarot klausītājus ar pop-roka dziesmām latgaliešu valodā. Ieeja no plkst. 18.00, bez maksas.

Koncerta ievaddaļā iepazīsim Latvijā dzīvojošās mazākumtautības ar kazaku ansambli „Debeszils zieds” un poļu kori „Polonez”. Paralēli norisināsies maizes darbnīca, kurā būs iespēja izgatavot un nobaudīt tradicionālo kazaku maizi, kā arī aplūkot tradicionālos kazaku tautiskā mantojuma izstrādājumus – goda dvieļus un izšuvuma rakstus.

BEZ PVN
2007. gada sākumā tika izdots grupas debijas albums „Pyrms Vuorda...”, kurā iekļautas pavisam 16 kompozīcijas. Bez PVN albums tika izvirzīts „Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada Balvas 2007” nominācijai gada debija. Tāpat 2009. gadā LR2 „Muzikālās bankas” gada debitanta tituls dziesmai „Screen”. Latgaliešu kultūras gada balvu „Boņuks” grupa saņēmusi 5 reizes - Labākais video („Screen”, 2008 un „Jei”, 2009), Labākā dziesma („Screen”, 2008), Radejis hits („Screen”, 2008), Labākais pop-rok sniegums (albums „Reits”, 2013).
2007. gada beigās divas Bez PVN dziesmas tika iekļautas arī pirmajā latgaliešu mākslinieku izlasē „Latgolys Radejis Muzykys izlase”.

„Bez PVN” autordziesmu repertuārs tiek veidots vienīgi tās dalībnieku dzimtajā valodā – latgaliešu, kas ir šāda mūzikas stila vēl nebijis atreferējums. Paralēli tiek interpretētas arī senas latgaliešu tautasdziesmas. Līdz ar to arī grupas spēlēšanas stils ir vērtējams kā jauns un vēl unikāls un nebijis – latgaļu roks, kas ietver gan ģitāras-roku, gan folk-roku.

DABASU DUROVYS
Grupa „Dabasu Durovys” dibināta Daugavpilī un aktīvi darbojas jau 12 gadus. Dabasu Durovys ir pop-roka mūzikas grupa, kā neatņemama firmas zīme ir dziesmu teksti Latgaliešu valodā. Grupa ir izdevusi četrus studijas albumus: „Ļepetnīks”, „Styklu vītā skaņa”, „Bāka”, „Pādys runoj”. Dabasu Durovys vairākkārt nominēta Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai, saņēmusi Latgaliešu kultūras gada balvas, piedalījusies LR2 aptaujas „Muzikāla Banka” finālos. Koncerti sniegti arī ārvalstīs: Polijā, Portugālē, Austrālijā, Lietuvā un Gruzijā.
Grupa ir vieni no pirmajiem, kas sākuši muzicēt latgaļu valodā, tādēļ uzskatāmi par šīs „jaunās strāvas aizsācējiem”. Grupa ir pirmie, kas ierakstījuši dziesmas blūza un diksīlenda stilā, kas ir džeza paveids. Mūzikā iespaidojušies no 60. gadu pop mūzikas, roka, folk-roka un blūza žanriem.