Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Rīgas svētkos Imantā tiks uzņemta filma ar rīdzinieku piedalīšanos (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Rīgas svētkos Imantā tiks uzņemta filma ar rīdzinieku piedalīšanos (+VIDEO)
Kadrs no Jāņa Streiča filmas “Mans draugs – nenopietns cilvēks”.
Publicitātes foto

13. augustā pie Rīgas kultūras un atpūtas centra "Imanta" svinēsim Rīgas svētkus kino zīmē slavenās Jāņa Streiča filmas "Mans draugs – nenopietns cilvēks" (1975) jaunā ekranizējuma "Mans draugs patiešām nenopietns cilvēks" (2016) uzņemšanas laukumā.

Tikai Rīgas svētkos jaunās filmas veidotāji aicina uz atvērto uzņemšanas laukumu pie Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta”. Rīgas pilsētas svētki šogad veltīti kino tēmai, ļaujot paraudzīties uz Rīgu kā kino cienītāju, kino veidotāju un rādītāju pilsētu. Arī kultūras centru “Imanta” reiz sāka būvēt kā kinoteātri. Tāpēc 13. augustā svētki Imantā kļūs par daļu no topošās filmas, un ikviens aicināts piedzīvot kino radīšanas brīnumus un kļūt par kino zvaigzni! Pasākumā no 15.00 līdz 21.30 būs iespēja vērot filmas ainu tapšanu ar profesionāliem aktieriem, satikt filmas veidotājus - režisoru, scenārija autori, operatoru, producentu un citus, pielaikot kino tērpus, parūkas, nogrimēties un fotografēties. Ikvienu, kas jūt aicinājumu filmēties kino, aicinām piedalīties aktieru atlasēs jeb kastingos uz dažādām epizodiskām lomām un masu skatiem. Atraktīvākie dalībnieki tiks atlasīti videoprovēm, tiks piedāvāta sagatavošanās kostīmu un grima mākslinieku vadībā un tajā pašā dienā tiks uzņemtas arī filmas ainas.

Arī ja nav vēlēšanās kļūt par kino aktieri, uz Rīgas svētkiem Imantā ir aicināts ikviens – būs sarūpēta plaša kultūras un izklaides programma visai ģimenei. Notiks tematiskas darbnīcas un spēles bērniem, darbosies kino terase, kur 15.30 un 18.00 kino aprakstniece Kristīne Matīsa komentēs oriģinālo Jāņa Streiča filmu “Mans draugs – nenopietns cilvēks”, bet pārējā laikā skatīsimies animācijas un īsfilmas ģimenēm. No 15.00 uz brīvdabas skatuves notiks koncerts bērniem, no 18.30 pasākumā varēsim satikt aktieri Jāni Paukštello, kas vakara laikā sola sniegt arī muzikālus priekšnesumus. Plkst. 19.00 muzicēs autentiskais aktieru vokāli instrumentālais ansamblis REGĪNA, savukārt 21.30 dienu noslēgs balle ar grupu TURAIDAS ROZE. Visi koncerti dienas garumā un balle Imantā Rīgas svētku ietvaros – daļa no jaunās filmas scenārija – tiks uzņemti kā masu skati, tāpēc apmeklētāji aicināti būt gatavi dejot un aplaudēt īpaši aktīvi.

Topošās filmas režisors Jāns Kreičs: "Šī filma būs unikāls eksperiments, kad daļa ainu tiks uzņemta reālos apstākļos un svētku gaisotnē. Domāju, tas filmai dos īpašu noskaņu un, iespējams, negaidītus pavērsienus! Mēs gribam radīt autentisku sajūtu rīdziniekiem, kļūstot par daļu no stāsta viņu, pilnīgi iespējams, kaimiņa Arvīda dzīvē. Jāņa Streiča filmas idejas un atziņas ir neparasti aktuālas arī šobrīd. Priecājos par iespēju veidot jauno ekranizējumu un izmēģināt jaunus paņēmienus kino uzņemšanā, aicinot ikvienu vērot mūsu darbu 13. augustā pie Rīgas Kultūras un atpūtas centra IMANTA".

“Mans draugs patiešām nenopietns cilvēks” ir slavenās Jāņa Streiča filmas “Mans draugs – nenopietns cilvēks” jaunais ekranizējums. Filmas režisors ir Igaunijā dzīvojošais latviešu izcelsmes režisors Jāns Kreičs, producents J.Paukštello.

Filmas scenārijā (autore Lilita Bērziņa) saglabāti galvenie tēli, taču filmas norise pārcelta uz mūsdienām.

Vairāk par svētkiem Imantā: imantakultura.riga.lv, facebook.com/patiesamnenopietns.


IEEJA BEZ MAKSAS.

Ar detalizētu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv. Aktuālajām ziņām aicinām sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu „Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.