Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Liepājas Simfoniskais orķestris aicina uz koncertiem skolu jaunatnei

Redakcija
Redakcija

Liepājas Simfoniskais orķestris aicina uz koncertiem skolu jaunatnei
Foto: Jānis Vecbrālis

Rīt, 8. novembrī, pl. 11.30 un pl. 13.00 jaunākie mūzikas cienītāji tiek aicināti uz Liepājas Simfoniskā orķestra rudens koncertiem ciklā “Radīšanas noslēpumi”. Šoreiz mūzikas pasaules noslēpumus “No senatnes līdz mūsdienām” palīdzēs šķetināt klarnetists Egīls Šēfers un Liepājas stīgu kvartets.

Daudzveidīgā mūzikas pasaule uzdod visdažādākās mīklas un šoreiz mūziķi pievērsīs jauno klausītāju uzmanību seno laiku noslēpumiem – kā tautas dziesma un deja iedvesmojusi viduslaiku, baroka un klasicisma komponistus, kā notika muzicēšana pašos pirmssākumos, vēl pirms orķestra rašanās, būs iespēja iepazīt romantisma, impresionisma un mūsdienu komponistu rakstības stilus, bet koncerta izskaņā – ļauties atraktīvajai Stīva Reiha elektroniskajai džeza, bībopa un pilsētas trokšņu iedvesmotajai mūzikai. Programmas garums – 40 minūtes.

Stāstnieka un koncerta solista lomā iejutīsies klarnetists Egīls Šēfers, kurš muzicēs kopā ar Liepājas stīgu kvartetu - Līga Baltābola (I vijole), Ginta Alžāne (II vijole), Ingars Ģirnis (alts), Dina Puķīte (čells). Koncerti notiks 7.novembrī un 8.novembrī pulksten 11.30 un 13.

Ieejas maksa – 2 EUR, biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.