Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Valentīndienas koncerta “Ak, mīlestība, mīlestība!” režisors Valdis Lūriņš: “Mīlestība ir dāvana, ko Dieviņš piedzimstot visiem piešķīris!”

Redakcija
Redakcija

14.februārī Rīgas Latviešu biedrības namā norisināsies Latvijas Operetes fonda rīkotais Valentīndienas koncerts Ak, mīlestība, mīlestība!, uz kuru aicina populārie dziedātāji Sonora Vaice (soprāns), Nauris Indzeris (baritons) un Jānis Kurševs (tenors) un Operetes orķestris. Koncerta režisors ir Valdis Lūriņš, bet koncerta vadība uzticēta atraktīvajam Latvijas Latvijas Nacionālā teātra aktierim Mārtiņam Eglienam; koncertā gaidāmi arī pārsteigumi. Koncerta sākums – plkst.19.

“Manuprāt, mīlestība ir jāsvin, un kad gan vēl to darīt, ja ne Valentīndienā? Arī pats šos svētkus cenšos padarīt romantiskus,” atzīst koncerta režisors Valdis Lūriņš, piebilstot: “Mīlestība ir dāvana, ko Dieviņš piedzimstot visiem piešķīris!” Valdim .Lūriņam jau izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Latvijas Operetes fondu, veidojot Pirmo Operetes festivālu Ikšķilē 2015.gadā un arī iestudējot muzikālo Brodvejas stila izrādi bērniem Paukojam un šmaukojam.

Savukārt koncerta vadītājs – Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens – ir pārliecināts, ka izrādīt mīlestību savai otrajai pusītei vajadzētu katru dienu, nekoncentrējoties tikai uz vienu datumu. “Bet, ja jau reiz svinam šos svētkus īpaši, tad to var sākt ar skaistu un romantisku koncertu, un pēc tā pavadīt romantisku vakaru divatā,” viņš piebilst.

Atgādināsim, ka koncertā, kurā muzicēs Operetes orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā, skanēs gan Johana Štrausa skaņdarbi, tostarp polka Zibens un pērkons un valsis Vīns, sievietes un dziesma, gan Rozalindas Čardašs no operetes Sikspārnis Sonoras Vaices sniegumā, arī Bariņkaja kuplejas no operetes Čigānu barons un Bonija dziesmiņa Bez skaistām sievietēm no operetes Silva Naura Indzera dziedājumā, Franča Lehāra Paganīni dziesmiņa Jāņa Kurševa interpretācijā; arī klausītāju iecienītais Džoakīno Rosīni Kaķu duets (Sonora Vaice un Nauris Indzeris), kā arī slavenās neapolitāņu dziesmas – Mattinata (Rītausma), Iemīlējies zaldāts (O surdato‘ nnammurato), Skaistā spāniete (La Spagniola), Runā par mīlestību, Marju (Parlami d’amore Mariu), Mattinata (Rītausma), Funiculi, funicula, O, sole mio , Raimonda Paula un Elgas Īgenbergas dziesmas un daudz citu skaistu, šim vakaram piemērotu skaņdarbu.

“Šis koncerts mums ir īpašs arī tāpēc, ka pirmo reizi savu koncertu rīkojam Rīgas Latviešu biedrības namā un kopā ar mūsu draugiem Arcolat, Pure Chocolate un Interbaltija AG esam sarūpējuši arī pārsteigumus saviem klausītājiem,” uzsver Latvijas Operetes fonda direktore Agija Ozoliņa-Kozlovska, piebilstot, ka koncerta apmeklētājiem būs iespēja pamieloties ar restorāna “Klīversala” sarūpētajiem gardumiem.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs.
Atlaides kolektīviem, daudzbērnu ģimenēm uzrādot "3+ ģimenes karti", studentiem, skolēniem, pensionāriem. Informācija pa Latvijas operetes fonda tālruni 25123145.