Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Zināms konkursa uzvarētājs, kurš iegūst ielūgumus uz Matīsa Čudara un Latvijas Radio bigbenda koncertu

Redakcija
Redakcija

KultūrasVēstis.lv konkurss ir noslēdzies. Izlozes kārtībā ielūgumu divām personām uz džeza mūzikas koncertu Matīsa Čudara un Latvijas Radio bigbenda izpildījumā šī gada 5. aprīlī plkst.19.00 Spīķeru koncertzālē iegūst MONTA KRŪMIŅA. Apsveicam!

Šogad Latvijas Radio bigbends aizsāka jaunu koncertu sēriju Spīķeru koncertzālē ‘’Prožektoru gaismā – Latvijas Radio bigbends’’, lai parādītu orķestra daudzpusību un dažādās šķautnes džeza mūzikā. 5. aprīlī izskanēs jau otrais jaunās koncertsērijas koncerts - ‘’Matīss Čudars & Latvijas Radio bigbends.’’

Šajā koncertā gan kā komponists, gan kā ģitārists, Latvijas Radio bigbendam pievienosies viens no projekta mūzikas autoriem – talantīgais ģitārists Matīss Čudars, starptautiskā konkursa Riga Jazz Stage 2017 I vietas ieguvējs, kurš ticis nominēts Lielajai mūzikas balvai kā “Gada mūziķis” un šogad saņēmis balvu “Zelta mikrofons” kategorijā “Labākais džeza albums”.

Ar ko Latvijas džeza mūzika atšķiras no citviet radītas? Atbildi Latvijas Radio bigbends cenšas sniegt projektā “Latviešu džeza svīta”, kurā iekļauti dažādos džeza mūzikas stilos tapuši skaņdarbi. Autoriem iedvesmu sniegusi Latvijas daba, pilsētvide un literatūra, kas arī atspoguļojas skaņdarbu nosaukumos, piemēram, “Saules bērni”, “Vērmaņdārzs” un “Darbs”.

Dziedātāja Evilena Protektore par “Latviešu džeza svītu”: “Maģiski, valdzinoši, spēcīgi, interesanti, dažādi. Uzreiz ienāca prāta doma, ka šāda mūzika jāklausās nepārtraukti, vai vismaz katra komponista skaņdarbi, bez pieteikumiem, jo ar pirmajām notīm ir viegli aizlidot, iegrimt savdabīgā transa stāvoklī."

Lai saņemtu ielūgumu, lūgums sazināties, rakstot uz e-pasta adresi agnese.taurina@latvijaskoncerti.lv vai zvanot + 371 28300362.