Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Vecrīgas krogs Aptieka svinēs 10 gadu jubileju ar 10 koncertiem

Redakcija
Redakcija

No 1.līdz 10. novembrim Vecrīgas krogs "Aptieka" svinēs 10 gadu jubileju ar 10 Latvijā pazīstamu alternatīvas mūzikas grupu bezmaksas koncertiem. Krogs “Aptieka” Rīgā pastāv nu jau desmit gadus, bet paša zīmola vēsture ir ilgāka, jo bāra īpašnieks, Amerikas latvietis Kristaps Krēsliņš, jau tālajā 1997.gadā Vašingtonā atvēra “Pharmacy Bar”. Nosaukuma iedvesma daļēji nākusi no Krēsliņa vectēva, kurš pirms Otrā pasaules kara vadījis aptiekas Rūjienā un Rīgā.

Rīgā. 2008. gadā savas durvis mazā Vecrīgas šķērsieliņā vēra Latvijas Krogs “Aptieka”, kas šo gadu laikā kļuvis par tikšanās vietu ārzemju latviešiem, kultūras un mūzikas pasaules pārstāvjiem un citiem alternatīvās noskaņas cienītājiem. Tāpat kā Vašingtonas “Aptiekā”, arī šeit galdos iestrādātas kapsulas un tabletes, plauktos un visur, kur iespējams, saliktas tukšas zāļu pudeles. "Aptieka" ir viena no retajām vietām, kuras apmeklētāji veido savu vakara "pleilisti" no mūzikas automāta jeb "jukebox".

“Aptiekā” regulāri notiek arī dažādu pašmāju un ārzemju alternatīvās mūzikas grupu koncerti. Gadu laikā krogā uzstājušies “Skyforger”, “Astro’n’out”, “Pērkons”, “Jumprava”, kā arī dāņi “Get Your Gun” un baltkrievu grupa “Super Besse”. Par tradīciju kļuvusi ikgadējā “Aptiekas Gada balvu” pasniegšana, Ziemassvētku labdarības izsole, kā arī piecu dienu festivāls “Ziemas zāles”.

Savu desmitgadi krogs Aptieka svinēs 11 dienas, uzsākot ar vienu no apmeklētāju iemīļotākajiem DJ un turpinot ar desmit vērienīgiem koncertiem kopā ar Aptiekai nozīmīgām grupām. Koncerts sākums darbadienās plkst. 21:00, brīvdienās plkst. 22:00. Ieeja pasākumos bez maksas. Krogs Aptieka atrodas Vecrīgā, Mazajā Miesnieku ielā 1.

31.oktobrī – kroga īstajā dzimšanas dienā - DJ Dīvs Reiznieks
1.novembrī – Bērnības milicija
2.novembrī – PND
3.novembrī – Martas Asinis
4.novembrī – Nikto
5.novembrī – Oghre
6.novembrī – TESA un Grave Disgrace (sākums 20:00)
7.novembrī – Inokentijs Mārpls
8.novembrī – Nova Koma
9.novembrī – ILLA
10.novembrī – Eschatos