Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Laimas pulkstenis turpmāk atskaņos Raimonda Paula melodijas

Redakcija
Redakcija

Kopš šodienas atjaunotais Laimas pulkstenis ik stundu atskaņos kādu Maestro Raimonda Paula melodiju, kuru pats Maestro ieskaņojis šī gada novembrī Latvijas radio studijā.

Projektu relizējusi kompānija “Orkla Confectionery & Snacks Latvija”, sadarbībā ar Izdevniecību MicRec un kompāniju “Mikrofona ieraksti” un tā ir dāvana Latvijai simts gadu jubilejā.

“Laimas” pulkstenis, būdams precīzākais pulkstenis Rīgā, jau 20. gadsimtā kļuva par iecienītu tikšanās vietu, bet turpmāk tas savā jaunajā veidolā pulcēs ap sevi vēl vairāk cilvēku. Svinīgo pulksteņa apsegu noņemot, leģendāro laikrādi Rīgas centrā šodien atklāja “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

“”Laimas” pulkstenis ir ievērojams apskates objekts kā steidzīgiem garāmgājējiem, tā arī Rīgas viesiem, romantiķiem un draugiem, kas izvēlas to par tikšanās vietu. Esam gandarīti dāvāt Latvijai šo īpašo dāvanu – skaistu, atjaunotu pulksteni pašā galvaspilsētas sirdī, un esam jo īpaši lepni to padarīt par vienu no spožākajiem un modernākajiem laikrāžiem Latvijā, piešķirot tam vēl nebijušas funkcijas,” stāsta “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Viena no pulksteņa jaunajām funkcijām ir laika atskaites veikšana līdz Latvijas simtgadei – 2018. gada 18. novembra plkst. 17:00. Šāds laiks izvēlēts, jo tieši 1918. gada 18. novembrī plkst. 17.00 Rīgas pilsētas II teātra ēkā (tagad – Latvijas Nacionālais teātris) tika parakstīta Latvijas Valsts deklarācija un pasludināta Latvijas Republikas suverenitāte. Atjaunotā “Laimas” pulksteņa atklāšanā svinīgi laika atskaiti līdz Latvijas simtgadei svinīgi aizsāka Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde.

“”Laimas” pulkstenis ir daudz vairāk par funkcionālu un objektīvu laika rādītāju, tam piemīt arī ievērojama kultūrvēsturiskā vērtība un gadu gaitā šis pulkstenis ir kļuvis par vienu no Rīgas simboliem. Atrodoties pašā Rīgas sirdī, tuvu līdzās Brīvības piemineklim – mūsu valsts galvenajam simbolam, – abas šīs vertikāles – Brīvības piemineklis un “Laimas” pulkstenis – vedina samērot abas – valstiski un personiski nozīmīgās laika dimensijas. Man prieks, ka, rekonstruējot “Laimas” pulksteni, ir padomāts par šo sasaisti, un kā skaista velte Latvijas simtgadei pulkstenis šodien uzsāks skaitīt un rādīt laiku līdz mūsu valsts dzimšanas dienai 2018. gada 18.novembrī,” akcentēja kultūras ministre Dace Melbārde.

Tagad “Laimas” pulkstenis katrā apaļajā stundā priecē garāmgājējus ar kādu no 24 iecienītām Raimonda Paula melodijām, kuras šī gada novembrī speciāli ierakstījis pats Maestro. Šodien svinīgajā atklāšanas pasākumā kā pirmā melodija plkst. 12.00 atskanēja labi zināmā Raimonda Paula “Cielaviņa”.

“Rīgas centrs nav iedomājams bez “Laimas” pulksteņa. Tur notiek gan tikšanās, gan sapazīšanās un arī precēšanās. Joprojām tā ir populārākā kopā saiešanas vieta, tādēļ, ierakstot melodijas, centos tām panākt lirisku noskaņu. Pie “Laimas” pulksteņa varēs dzirdēt dziesmas no septiņdesmitajiem un sešdesmitajiem gadiem, kas veido kā manu, tā arī Latvijas estrādes vēsturi,” sajūtās dalās Maestro Raimonds Pauls.

Kā ziņots iepriekš, atjaunotais “Laimas” pulkstenis ir “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” zīmola “Laima” dāvana Latvijai simts gadu jubilejā. Kopumā pulksteņa rekonstrukcijā ieguldīti vairāk nekā 106 tūkstoši eiro. “Laimas” pulksteņa rekonstrukcija noritēja nedaudz vairāk kā mēnesi – no 2017.gada 27.novembra līdz 29.decembrim. Jauno veidolu “Laimas” pulkstenim radījis dizaineris Arvis Sproģis.

“Laima” ir atpazīstamākais saldumu zīmols Baltijā, kas apvieno visas Latvijas saldumu rūpniecības vēsturi vairāku gadsimtu garumā. Pašlaik “Laimas” produktu portfelī ir teju 200 dažādi produkti, kas pieejami Latvijā un ārvalstīs. “Laimas” produkcija tiek eksportēta uz 27 pasaules valstīm – ASV, Kanādu, Ķīnu, Izraēlu, Lielbritāniju, Īriju, Krieviju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, Kazahstānu, Turkmenistānu un citām.

Pulkstenis ik stundas atskaņos sekojošu dziesmu ierakstus:

Tēma no k/f Teātris
Par pēdējo lapu
Vis nāk un aiziet tālumā
Laternu stundā
Mežrozīte
Vella kalpu dziesma
Kā senā dziesmā (Nāk rudentiņš)
Baltā saule
Baltā dziesma
Vernisaža
Dāvāja māriņa
Sanāciet, sadziediet, sasadancojiet
Zilie lini
Rudens ogle
Pie jūras dzīve mana
Dziesma par Laimas pulksteni
Tava balss (Mēmā dziesma)
Manai dzimtenei
Cielaviņa
Teic kur zeme tā
Circenīša Ziemassvētki
Klusa nakts svēta nakts
Zvani un sveces
Balts sniedziņš snieg uz skujiņām