Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Jau šodien Austrālijas un Tasmānijas mūzikas desants 1.Rokkafejnīcā

Redakcija
Redakcija

Jau šodien Latvijas Rokkafejnīca Mārstaļu ielā 2/4 piedzīvos Austrālijas un Tasmānijas mūzikas desantu dziesminieku Stjū Larsena un Džeda Epltona personās.
Abi mūziķi pārstāv jauno folkmūzikas paaudzi, kurus raksturo daudzpusīgs, optimisma caurstrāvots skats pat uz dramatiskām norisēm, mērķtiecīgs un pacietīgs darbs gan studijā, gan koncertos, un māka saprasties ar visdažādākā vecuma auditoriju.

Šie būs abu dziesminieku pirmie koncerti Latvijā.

Džeds Epltons
Tāpat kā pati Tasmānija, Džeda Epltona mūzika ir zināmas melanholijas pārņemta. Izklausoties daudz pieaugušākam nekā patiesībā viņš ir, Džeda melodijas sākas tāpat kā daudzas citas folkdziesmas, taču turpinājumā jūsu sirds stīgas saņem negaidītu triecienu. Viņa vokāls ir raupjš un dziesmu teksti piesātināti ar jauneklīgu atklāsmes entuziasmu un pasauli, kas vēl nav iegrimusi pieaugušo pasaules cinismā.
13 gadu vecumā nonākot uz ielas un 16 gados pametot skolu, Džeds fascinē klausītājus Austrālijā un Eiropā ar savu atklātajām un vienlaikus domīgajām dziesmām. Viņš aizrauj gan saujiņas ļaužu, muzicējot uz ielu stūriem, gan lielas masas, uzstājoties izpārdotos festivālos.
Līdz šim iznākuši 4 Džeda Epltona albumi, un patlaban viņš strādājot pie piektā.

Stjū Larsens
Uzaugot Austrālijas mazpilsētā, Stjū kopš pusaudžu gadiem lūkojās pēc plašākiem apvāršņiem. Iepazīstoties ar Maiku Rosenbergu jeb Passenger, kļūstot par viņa koncertmenedžeri, bet vēlāk sākot arī uzstāties pirms viņa, Stjū pakāpeniski iepazīstina ar savām dziesmām aizvien lielāku skaitu klausītāju visās pasaules malās.

2014.gadā tiek ierakstīts debijas albums “Vagabond”, kurā bez Stjū piedalās Passenger un virkne ļoti labu mūziķu. Tai skaitā Austrālijā pazīstamā stīgu grupa “Enigma Quartet”.
Pazīstamākās kompozīcijas ir Thirteen Sad Farewells, San Francisco un King Street (kas ir veltījums albuma ieraksta laikā mirušajam tēvam).
Kāds kritiķis to raksturo šādi: “Dziesmas ir dabīgi vircotas ar paša pieredzi, pauž viņa brīvo garu, bet neieslīgst bezrūpībā un bagātinātas ar daudzkrāsainām detaļām, ko pauž viņa fotogrāfiskā atmiņa. Gan viņa acs, gan auss ir vienādi noskaņota izstāstīt stāstu”.

Jaunā albuma “Resolute” idejas un iestrādes tapušas tik dažādās vietās, kā nomaļa lauku māja Skotijā, dzīvoklis Spānijā un vecs armijas bunkurs Austrālijā. Ar šo albumu Larsens vēlas mums pateikt, ko diezgan svarīgu: “Man šķiet, ka jebkurš spēj... Vienkārši mēs pārāk bieži nolemjam pārslēgties un nekoncentrēties tik ļoti. Cerams, ka šīs dziesmas iedegs klausītājos ko pozitīvu. Dzīvot vienkārši. Neuztraukties par nesvarīgo. Es ceru, ka visi var vienoties ap šo mūziku”.

Paredzētā vakara gaita:
19.00 ieeja pasākumā
20.00 Džeds Epltons
21.00 Stjū Larsens

Biļetes par tikai €12 vēl pieejamas Biļešu serviss” tīklā un Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU...
Pasākuma laikā tās būs nopeērkamas arī Latvijas 1. Rokkafejnīcā.

Papildu info:
stu larsen
Jed Appleton | Musician