Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Orķestris “Sinfonia Concertante” aicina uz koncertu “Klarnetissimo! Nr.2”

Redakcija
Redakcija

Orķestris “Sinfonia Concertante” diriģenta Gunta Kuzmas vadībā piektdien, 25. maijā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas /JVLMA/ Lielajā zālē plkst. 18.00 aicina uz koncertcikla “Meistari un mācekļi” 25. koncertu, kura galvenais varonis šoreiz būs klarnetists, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klarnešu grupas koncertmeistars un JVLMA lektors Mārtiņš Circenis kopā ar saviem audzēkņiem.

Programmā Alvila Altmaņa Concertino klarnetei un stīgu orķestrim, kurā solists - pats vakara gaviļnieks Mārtiņš Circenis, Vitolda Lutoslavska Dejiskajās prelūdijās klarnetei un stīgu orķestrim solo atskaņos JVLMA Mārtiņa Circeņa klases 4. semestra students Andrejs Reinis Zitmanis, Andrē Mesažē Konkursa solo klarnetei ar orķestri atskaņos Kristaps Catlaks, bet Ārona Koplenda Koncertā klarnetei ar orķestri soliste būs Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas 3. kursa audzēkne Laima Ratniece Miltiņa.

Autorprojektu - ciklu Meistari un mācekļi orķestris Sinfonia Concertante iesāka 2006. gadā. Cikla mērķis bija iepazīstināt klausītājus ar izciliem solistiem - JVLMA mācībspēkiem un Latvijas mūzikas dzīves prominencēm, kas uzstājas kā solisti ar orķestri vienā koncertā kopā ar saviem audzēkņiem un absolventiem. Tie pārstāv dažādus mūzikas instrumentus, tādējādi gan popularizējot šos mūzikas instrumentus, gan ļaujot izvērtēt profesionālos sasniegumus un līmeni šajā jomā.

Divpadsmit gadu laikā šajā ciklā kopā ar saviem audzēkņiem koncertējuši sitaminstrumentālists Edgars Saksons, saksofonists Artis Sīmanis, altists Arigo Štrāls, klavesīniste Aina Kalnciema, pianists Juris Kalnciems, čelliste Diāna Ozoliņa, koklētāja Teiksma Jansone, tubists Jānis Retenais, kontrabasists Sergejs Brīnums un daudzi, daudzi citi.

Biļešu pārdošana stundu pirms koncerta norises vietā.
Biļetes cena – € 4, pensionāriem, studentiem - € 3, skolēniem – ieeja bez maksas

Koncertu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija.