Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Līgo Liepājā koncertestrādē “Pūt, vējiņi!”

Redakcija
Redakcija

Jau šonedēļ, 23. jūnijā no pulksten 20.00 koncertestrādē "Pūt, vējiņi!" sajust Līgo nakts burvību aicināts ikviens liepājnieks un pilsētas viesis. Līgotājus priecēs Ogres Tautas teātra iestudētā Rūdolfa Blaumaņa izrāde "Skroderdienas Silmačos", no pulksten 22.30 tradicionāli kursies jāņuguns, bet Jāņu rītu varēs sagaidīt ballē kopā ar grupu "Tālbraucēji".

Lai gan lielai daļai līgošana saistās ar izbraukumu uz laukiem un pie dabas, arī pilsētā netrūkst svētku baudītāju, tāpēc jau par tradīciju kļuvusi līgošana koncertestrādē "Pūt, vējiņi!". Arī šogad 23. jūnijā liepājnieki un pilsētas viesi aicināti uz Līgosvētkiem koncertestrādē, kur līgošana notiks līdz četriem rītā. Vakars sāksies pulksten 20.00 ar Ogres Tautas teātra iestudēto latviešu Līgo svētku klasiku – Rūdolfa Blaumaņa izrādi “Skroderdienas Silmačos”. Blaumaņa luga ir latviešu teātra fenomens - tautas luga, ko katros Jāņos latvieši labprāt skatījušies un skatās, smejas līdz asarām un dzied līdzi Blaumaņa sirsnīgajām kuplejām. Ogres Tautas teātris līgos kopā ar saviem skatītājiem, piedāvājot sekot līdzi tik iemīļotajām, tik zināmajām un tik jautrajām Silmaču saimes ļaužu izdarībām un attiecībām. Izrādes režisors ir Jānis Kaijaks, kostīmu māksliniece - Ilze Kupča, scenogrāfs - Māris Ruskulis.

Pulksten 22.30 koncertdārzā mūziķe Ieva Tālberga kopā ar muzikālo apvienību “Gan Gan” un līgotājiem iekurs Līgo svētku ugunskuru, kas kursies visas nakts garumā, bet no pulksten 23.00 sāksies vakara lustīgā daļa - Līgo nakts balle kopā ar grupu "Tālbraucēji". Svētku rīkotāji aicina līgotājus līdzi ņemt savu groziņu vai arī baudīt gardumus kafejnīcā koncertestrādes "Pūt, vējiņi!" dārzā.

Biļetes iepriekšpārdošanā par 5 eiro pieejamas SIA “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un Bilesuparadize.lv, kā arī svētku vakarā no pulksten 19.00 koncertestrādes “Pūt, vējiņi” kasē. Līgām, Jāņiem un bērniem līdz 12 gadiem, uzrādot personu apliecinošus dokumentus, ieeja pasākumā bez maksas.

Plašāka informācija Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra mājas lapā Liepājas Tautas Mākslas un Kultūras Centrs, kā arī sociālajos tīklos #liepajaskc.