Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Čellists Marks Viļenskis aicina uz koncertu „Pavasara tango”.

Redakcija
Redakcija

11. maijā 19:00, Reformātu baznicā (Mārstaļu ielā 10) notiks čellista Marks Viļenska koncerts ar tango mūzikas virtuozu ansambli "Tangoriginales". Koncertā skanēs leģendāro tango skaņražu Oskara Stroka, Astora Pjacollas skaņdarbi. Varēs dzirdēt gan pasaulē zināmākos šo komponistu tango, gan arī tos, kas palika žanra vēsturiskajā aizskatuvē. Šo komponistu mūzikas dedzīgs, nelokams raksturs ir tas, kas valdzina un iedvesmo izpildītājus un klausītājus jau vairāk kā pusgadsimtu.

"Tangoriginales" sastāvā; ansambļa dibinātājs, čellists Marks Viļenskis, akordeona virtuozs Savva Zihs un Latvijā pazīstams kontrabasists un vienlaikus rokmūziķs Andris Veinbergs. Meistarīgs izpildījums, nevainojama repertuāra izvēle un emocionālā izpildīšanas maniere ir šī ansambļa veiksmes recepte, kura koncerti momentāli saista klausītāju, ievadot viņu dramatiskajā tango pasaulē un sniedzot pozitīvas emocijas un brīvības sajūtu.

Ansamblis "Tangoriginales" tika dibināts 2014. gadā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā , kad visi trīs mūziķi iestājās vienā kursā. Ideju par tango ansambļa veidošanu ierosināja Marks Viļenskis. Paralēli studijām Jāzepa Vitola Latvijas Mūzikas akadēmijā un ceļā uz panākumiem starptautiskajos konkursos, Marku vienmer ir interesējusi populārās mūzikas kultūra un improvizācija. Marks ir Latvijas Televīzijas klasiskās mūzikas konkursa ''Radīti mūzikai"(2014) finālists. Viņš ir uzstājies uz vienas skatuves ar tādiem pasaulē pazīstamajiem džeza mūziķem kā Jeff Lederer, Joe Fiedler, Sebastian Noelle, kā arī Latvijas džeza mūzikas zvaigznēm Olgu un Dianu Pirags, Intaru Busuli, Indriķi Veitneru, Andreju Jevsjukovu.

Biļetes ir pieejamas „Biļešu serviss” kasēs. Informācija par pasākumu Facebook - https://www.facebook.com/events/203...