Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Rīgā notiks IV Starptautiskais koka pūšaminstrumentu simpozijs

Redakcija
Redakcija

No 11. līdz 14. oktobrim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija /JVLMA/ aicina uz IV Starptautisko Rīgas Koka pūšaminstrumentu simpoziju. Kā katru gadu, arī šogad simpozijs pulcē izcilus koka pūšaminstrumentu spēles meistarus, kas dalīsies prasmēs ar jaunajiem mūziķiem. Šogad simpozijā piedalās Louise Pellerin /Luīze Pelerēna, oboja, Šveice/, Jürgen Franz /Jirgens Francs, flauta, Vācija/, Karel Dohnal /Karels Dohnals, klarnete, Čehija/, Diego Chenna /Djego Kenna, fagots, Vācija/.

Par tradīciju izveidojusies arī simpozija viesošanās kādā no Latvijas reģionu mūzikas kolām. Šogad simpozijs 12. oktobrī izbraukuma meistarklasēs dosies uz Ogres Mūzikas kolu, kur individuālajās nodarbībās strādās ar šīs un apkārtnes mūzikas skolu audzēkņiem.
Simpozija ietvaros visiem interesentiem būs iespēja ne vien vērot mūziķu sniegtās meistarklases un ansambļu darbu, bet arī vairākos koncertos izbaudīt gan akadēmijas studentu pilnveides rezultātu, gan pasaules līmeņa mākslinieku sniegumu, tostarp Noslēguma koncertā Rīgas publikai tiks piedāvāts neredzēts darbs – vācu avangarda klasiķa un elektroniskās mūzikas pioniera Karlheinca Štokhauzena mono izrāde klarnetistam "Arlekīns", ko vairāk varētu nodēvēt par viena aktiera izrādi.

Aicinām uz šādiem simpozija koncertiem:

Ceturtdien, 12. oktobrī plkst. 18.00 JVLMA LMT kamerzālē
Simpozija koncerts
Piedalās Djego Kenna, fagots, Vācija/, Herta Hansena /klavieres/, JVLMA studenti un maģistranti.
Biļetes cena - € 3, pensionāriem, studentiem, skolēniem, uzrādot apliecības – ieeja bez maksas.

Piektdien, 13. oktobrī plkst. 18.00 JVLMA LMT kamerzālē
Latviešu komponistu kamermūzika koka pūšaminstrumentiem
Piedalās Ilona Meija /flauta/, Agnese Folkberga /klavieres/, Guntis Kuzma /klarnete/, Jānis Semjonovs /fagots/.
Programmā P. Plakidis, J. Karlsons, M. Einfelde, A. Veismane, R. Kronlaks, E. Skuķe.
Biļetes cena - € 3, skolēniem, uzrādot apliecības – ieeja bez maksas.

Sestdien, 14. oktobrī plkst. 16.00 JVLMA Akmens zālē /ieeja no Raiņa bulv. 23
Simpozija NOSLĒGUMA koncerts
Piedalās Karels Dohnals, klarnete, Čehija/, Jirgens Francs, flauta, Vācija/, Herta Hansena /klavieres/, JVLMA studenti un maģistranti
Biļetes cena - € 3, pensionāriem, studentiem, skolēniem, uzrādot apliecības – ieeja bez maksas.

Simpozijs notiek, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda, Erasmus+ un Šveices Mobilitātes programmas atbalstam. Biļešu pārdošana uz koncertiem sāksies stundu pirms pasākuma norises vietā.

Vairāk par simpoziju un viesmūziķiem lasiet www.jvlma.lv.

Esiet laipni gaidīti koncertos!