Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Ludmilas Nazinas un Sergeja Rusakova lekcija un meistarklase Rīgas Porcelāna muzejā

Redakcija
Redakcija

Rīgas Porcelāna muzejā izstādes “Pēterburga-Rīga” ietvaros notiks mākslinieku Ludmilas Nazinas un Sergeja Rusakova vadīta lekcija 5. septembrī no plkst. 17.00 līdz 18.00 un meistarklase 7. septembrī no plkst. 12.00 līdz 14.00. 5. septembrī no plkst. 17.00 līdz 18.00 L. Nazina un S. Rusakovs lasīs lekciju “Autorporcelāns un rūpnieciskais porcelāns – problēmas un izaicinājumi”.

Mākslinieki lekcijā dalīsies ar pieredzi, kas gadu gaitā darbā ar porcelānu gūta gan personiskajā radošajā darbā, gan izstrādājot servīžu dizainu rūpnīcas ietvaros. Būs iespēja uzzināt kādas ir iespējas, atšķirības un priekšrocības strādājot dažādos kontekstos, kā arī caur piemēriem izzināt sīkāk mākslinieku daiļradi. Lekcija notiks krievu valodā. Ieeja bez maksas.

7. septembrī no plkst. 12.00 līdz 14.00 abi mākslinieki vadīs porcelāna apgleznošanas meistarklasi. Kopīgā radošā darbā pavadīti gandrīz 40 gadi. Gan mākslas radīšanas process, gan pedagoģiskais darbs mudina uz nemitīgiem eksperimentiem. Tiek apvienotas esošās zināšanas un katra autora priekšrocības, lai porcelāna arvien atklātu arī ko jaunu. Meistarklasē viņi dalīsies ar autortehniku, kurā izmanto dekolus un zīmējumu. Meistarklase notiks krievu valodā. Dalības maksa EUR 8.00.

Kā iepriekš ziņots, L. Nazinas un S. Rusakova izstāde “Pēterburga-Rīga” Rīgas Porcelāna muzejā notiks no 2019. gada 6. septembra līdz 3. novembrim.

Mākslinieku pāris L. Nazina un S. Rusakovs (Krievija) ar porcelānu strādā kopš 1980. gada un ir gan izcili sava amata meistari, gan talantīgi pedagogi. Viņi ir mācījušies un šobrīd ir pedagogi

A. Štiglica Pēterburgas Valsts mākslinieciski tehniskajā akadēmijā, kur pasniedz kompozīciju (porcelānā) un projektēšanu. S. Rusakovs ir viens no vadošajiem Imperatora Porcelāna rūpnīcas māksliniekiem, izstrādā gan porcelāna formu, gan dekoru dizainu.

Organizē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Porcelāna muzejs, atbalsta Rīgas dome un Latvijas Republikas Ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā.