Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Latvijas Leļļu teātris ar izrādi “Tuntuļu Jurītis” dosies viesizrādēs uz Lielbritāniju

Redakcija
Redakcija

Jūnija sākumā Latvijas Leļļu teātris ar Ģirta Šoļa iestudējumu “Tuntuļu Jurītis”, kas pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada rudenī, dosies viesizrādēs uz Lielbritāniju. Turpinot atzīmēt izcilā latviešu rakstnieka Alberta Kronenberga 130. gadadienu, sadarbību viesizrāžu organizēšanā teātrim piedāvājusi biedrība "Kronenbergs un Draugi" un tās vadītāja, A. Kronenberga mazmeita Ilze Saulīte-Jansone. Iecere realizējusies 4 viesizrādēs latviešu kopienu centros Lielbritānijā no 1. līdz 3. jūnijam.

Izrādes notiks 1. jūnijā plkst. 18.00 Sautportā (Southport, The Grace Centre), 2. jūnijā plkst 11.00 Vulverhemptonā (Wolverhampton, Park Village Youth and Education Centre), 2. jūnijā plkst. 18.00 Katorpā (Catthorpe, “Straumēni”) un 3. jūnijā plkst. 12.00 Londonā (Daugavas Vanagu namā). Biļetes var iegādāties, maksājot skaidrā naudā Latviešu valodas skoliņās Skelmersdeilā, Sautportā, Vulverhemptonā, Straumēnos un Londonā, kā arī ar pārskaitījumu – vairāk informācijas westlancs.latviesu.biedriba@gmail.com.

“Tuntuļu Jurītis” ir pasakains un aizraujošs stāsts par apķērīgu lauku zēnu, kurš iekļūst gan neticamos piedzīvojumos, gan nepatikšanās, no kurām gan vienmēr izkuļas ar veselu ādu. Asprātīgie pantiņi, kuros dzirkstī Albertam Kronenbergam tik raksturīgais vieglums un ironija, ir latviešu literatūras bagātība, kuras šarmu režisors Ģirts Šolis ienesis arī izrādē.

“Kronenberga teksti ir draiski un rotaļīgi – viņš spēlējas ar vārdiem, atskaņām, valodas iespējām, mēs – ar tēliem, objektiem, mūziku, radot tādu kā gadatirgus atmosfēru, kurā kūsā pamatīga dzīvība. Tirgus ir vieta, kur var ieraudzīt visneparastākos raksturus, kur satiekas visdažādākie cilvēki, kur lieliski izpaužas katras tautas mentalitāte. Kronenbergs savos darbos ir ļoti latvisks, bet tas nav nekāds latviešu pelēcīgums – tieši otrādi, viņa tēli ir ļoti vitāli, notikumi spraigi. Liela loma šajā iestudējumā ir arī muzikalitātei – dziesminieks Mikus Frišfelds ir cītīgi pastrādājis, lai darbību papildinātu asprātīgs muzikālais materiāls, ko uz visdažādākajiem instrumentiem izpilda izrādes aktieri,” stāsta režisors Ģirts Šolis.

Iestudējuma radošajā komandā kopā ar režisoru darbojušies arī mākslinieki Reinis Pētersons un Rūta Briede, komponists Mikus Frišfelds, bet tēlus iedzīvina aktieru ansamblis – Arnita Jaunzeme, Dace Vītola un Pēteris Galviņš.

Izrādi Latvijā šosezon vēl var noskatīties 17. jūnijā. Vairāk par viesizrādēm un pašu izrādi: Latvijas Leļļu teātris