Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Latvijas Leļļu teātris augustā aicina skolotājus apmeklēt izrādes bez maksas

Redakcija
Redakcija

Latvijas Leļļu teātra repertuārā šobrīd atrodamas aptuveni 10 izrādes, kas piemērotas skolas vecuma auditorijai. Turpinot jūnijā uzsākto tradīciju, arī augusta mēnesī teātris aicina skolotājus bez maksas iepazīties ar vairākiem bērniem un jauniešiem paredzētiem iestudējumiem, ko semestra laikā iekļaut kultūras pasākumu apmeklējumu kalendārā.

Jauno mācību gadu LLT plāno uzsākt ar jaunumu – skolu programmu T-STUNDA, kas apvienos jau esošo un radīs jaunu satura un izglītības piedāvājumu skolēniem. Tās mērķis ir ļaut iepazīt teātra mākslu ne vien no skatītāja pozīcijām, bet arī no daudzo teātra veidotāju un producētāju skatupunkta. T-STUNDA piedāvās repertuāra iepazīšanas kampaņas skolotājiem, dienas izrādes klašu apmeklējumiem, radošas tikšanās un darbnīcas ar aktieriem un citiem teātra profesionāļiem, pašu skolēnu iesaisti teātra izpētē un citas aktivitātes.

Iespējams apmeklēt šādas izrādes:

18. augustā 18.30 – E. Niklasons “Katliņpauris” (7+), režisors Edgars Niklasons. Neviens tā īsti nezina, kāpēc Harijam Katliņam galvā ir katliņš. Bērni ik dienu, ieraugot viņu iznākam no mājas, pilnā rīklē kliedz: “Katliņpauris! Katliņpauris!” un met ar akmeņiem pa viņa alumīnija galvassegu. Viens pārpratums noved pie nākamā, un Katliņpaura dzīve uzņem jaunus apgriezienus un… jaunus draugus.

Spēlmaņu nakts nominācija “Gada izrāde bērniem un/vai jauniešiem” 2021./2022. gada sezonā.
26. augustā 11.00 un 14.00 – E. Setons-Tompsons “Divi mazi mežonēni” (6+), režisors Andris Zeļonka. Sems ar Jenu beidzot īsteno ilgi loloto sapni un uzsāk dzīvi mežā kā indiāņi. Jaunā mājvieta ir aizraujoša un biedējoša vienlaikus, tādēļ zēni nolemj pieņemt savā ciltī arī kaimiņu meiteni Gaju. Trijatā viņi sāk iepazīt meža pasaules burvību, dodoties medībās, vērojot dzīvniekus, putnus un citus meža iemītniekus, kuri slēpjas no cilvēkiem. Piedzīvojumi un pārbaudījumi satuvina trijotni, iemāca pieņemt vienam otru un atklāt dabas skaisto varenību.

29. augustā 19.00 – A. Muižniece “Vaļa dziesma” (12+), režisors Rūdolfs Apse. Izrāde par pieaugšanu un dažādo emociju, pārdzīvojumu un uzdrīkstēšanās piepildīto pusaudžu vecumu. Trīs nozīmīgākās vasaras Vendela dzīvē: kasetes, cukurmaizes, slepens pasaules glābšanas plāns, noziegums un viņa.

Spēlmaņu nakts nominācija “Gada izrāde bērniem un/vai jauniešiem” 2022./2023. gada sezonā.
30. augustā 19.00 – E. Ādamsons “Smalkās kaites” (14+), režisors Edgars Kaufelds. Trīs aktieri ar trīs mākslinieces Kristīnes Jurjānes radītām lellēm iestudējumā izspēlē trīs Erika Ādamsona noveles, kas atklāj cilvēka iekšējās jūtu un domu pasaules sarežģīto, brīžiem patoloģisko, brīžiem smieklīgo dabu, kas katru cilvēku padara neatkārtojamu un unikālu. Varbūt arī Tevi mēdz vajāt uzmācīgas domas?

Vienu bezmaksas ielūgumu uz katru izrādi skolotāji var saņemt LLT kasē Rīgas Latviešu biedrības namā, uzrādot ISIC karti vai apliecinājumu no skolas par darba attiecībām kopā ar personu apliecinošu dokumentu. Vietu skaits uz katru izrādi ir ierobežots. Par pieejamību iespējams interesēties teātra kasē 67285355. Vairāk informācijas Sākums - Leļļu teātris