Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Dramaturgu teātrī “Gaisma tualetē” būs jau martā

Redakcija
Redakcija

Decembrī darbu pie savas diplomdarba izrādes, Hermaņa Paukša un Andra Zeibota lugas „Gaisma tualetē” iestudējuma, rezisora A.Zeibota vadībā uzsākuši Dramaturgu teātra 14. studijas audzēkņi. Šīs lugas iestudējums būs 14. studijas audzēkņu trešā mācību izrāde, un audzēkņu radi, draugi un citi teātra interesenti vairākās izrādēs varēs to noskatīties teātra Kamerzālē nākamā gada martā.

Jaunākais abu autoru kopdarbs, melnā komēdija „Gaisma tualetē” ir stāsts par pozitīvisma maskām, optimistisko saukļu ēnas pusēm un manipulācijas tehnikām.

„Manipulāciju tehnikas mūsdienās „sit augstu vilni”! Ja kāda augstākstāvoša organizācija piesakās palīdzēt zemāk stāvošajai, vēl nav zināms, vai aiz optimistiskās virskārtas patiesībā neslēpjas vēlme šo pakļauto organizāciju likvidēt. Šajā lugā tiek analizēts tas, kā vara neuzkrītoši demontē kādu sev apnikušu zinātnisku institūciju, kas varas ekspertīzē atzīta par līmenim neatbilstošu. un sanaido tās darbiniekus kādu melīgu ideālu vārdā. Metodes var būt dažādas, optimistiskie saukļi arī! Kaut arī šiem procesiem sabiedrībā vajadzētu būt pazīstamiem, tomēr, kā jau tas raksturīgs komēdijas žanram, netrūks arī pārspīlējumu,” par šo darbu saka viens no tā autoriem, dramaturgs un režisors Andris Zeibots.

Atgādināsim, ka nākamā, 17. aktiermeistarības studija uzsāks darbu 2017. gada aprīlī, taču pieteikties šīm nodarbībām visi interesenti var jau tagad. Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša pa e-pastu: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru. Vairāk informācijas par aktiermeistarības studijām: Aktiermeistarības studija | Dramaturgu teātris Dramaturgu teātris un studija atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), biļetes uz izrādēm var iegādāties teātra kasē pirms izrādes vai Ātra un ērta biļešu iegāde internetā - Biļešu... .