Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Pirmizrāde KVADRIFRONA iestudējumam “Skaistā tumsa”.

Redakcija
Redakcija

2023. gada 13. decembrī Merķeļa ielā 4 pirmizrādi piedzīvos teātra trupas KVADRIFRONS iestudējums “Skaistā tumsa" - Adventes pasaka par nepārvaramām ilgām pēc skaistuma. Maģiskā reālisma stilā veidotā izrāde izseko brīnumainam stāstam par Babu Jagu, vīru ar pavisam noteikti pielīmētu bārdu, gaili ar čūskas asti, diviem SPA saloniem, svētku sapulci, pārrautu nabassaiti un talantu, kas ielīksmo, bet iztukšo.

Intars ir puika, kurš vairāk par visu mīl skaistumu, jo skaistums izglābs pasauli, kā mēs zinām. Divpadsmit gadu vecumā viņš iegūst medžik spējas. Astoņpadsmit gadu vecumā Intars ir kļuvis slavenāks par Bītliem. Divdesmit piecu gadu vecumā viņš dibina savu salonu - vietu, kurā visi var piedzīvot Intara medžiku un iepazīt patiesu skaistumu. Vēl Intaram ir meita Laura. Kā izrādās, arī viņai ir savs medžiks. Tikai viņa to vēl nezina.

“Pēkšņi es atrodos milzīga kalna galā. Man uznāca tāds kā raudiens un tirpuļi, bet vienlaikus it kā pazuda viss tizlums, un uz īsu mirklīti pa īstam gribējās dzīvot. Visu, kas ir, un visu, kas kaut kad ir bijis, varēja saskatīt tik asi un skaidri, kā nekad iepriekš. Nekas nebija manā priekšā – ne dzīvie, ne mirušie, ne nākošie. Manas šūnas, cīpslas, kauliņi, audi, rētas, caurumi, mati un nagi - viss, viss jutās pa īstam, līdz galam labi. Es redzēju tīru, absolūtu skaistumu.”

Iestudējuma radošajā komandā ir režisors Klāvs Mellis, dramaturģe Ance Strazda, videomākslinieks Āris Matesovičs, mūzikas režisors Kārlis Tone un gaismu māksliniece Dārta Zālīte. Izrādē darbojas aktieri Ance Strazda, Āris Matesovičs, Jānis Kronis un Anna Ulberte, savukārt darba scenogrāfiju veidojusi visa radošā komanda, ņemot talkā pārējos KVADRIFRONA biedrus un brīvprātīgos.

Režisors Klāvs Mellis par darbu pie iestudējuma stāsta: “Šī izrāde īsti nebūs par Ziemassvētkiem, tomēr mēģinājumu procesā mēs cenšamies domāt par to, kā skatītājiem radīt tādu kā “Ziemassvētku sajūtu”. Tāpēc šajā izrādē būs gan siltums, prieks, ģimeniskums un mīlīgums, gan drusciņ gaišas melanholijas un mazliet skumju. Nu, kā jau svētkos. Un vēl šajā izrādē būs daudz gleznotu kartona dekorāciju, ko veidojam pašu spēkiem. Domāju, ka beigu beigās uz skatuves būs redzams kaut kas starp bilžu grāmatu un audiolugu, svētku eglīti pieaugušajiem, miniatūru lielinscenējumu un žetonvakara iestudējumu. Priecīga, smieklīga un aizkustinoša izrāde, cerams.”

Izrādes atbalstītāji un sadarbības partneri - VSIA Rīgas cirks, Valsts kultūrkapitāla fonds

Biļetes - https://www.bilesuparadize.lv/lv/pe...