Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:372, Did:0, useCase: 3


Video: No arhīviem. 30 viedu latviešu atziņas par latviešiem un dzīvi Latvijā

Redakcija
Redakcija
2011. gada pavasarī Epadomi uzsāka sarunas ar dzīvesgudriem cilvēkiem videorubrikā "Sarunas par galveno". Mums bijis tas gods runāt ar labākajiem Latvijas dziedātājiem, aktieriem, režisoriem, komponistiem, māksliniekiem, sportistiem, uzņēmējiem un pavisam vienkāršiem latviešiem - kārtīgiem sava darba darītājiem. Maestro Raimonds Pauls, Čikāgas Piecīši pilnā sastāvā, Jānis Streičs, Ieva Akurātere, Jānis Jarāns, Varis Vētra, Uģis Roze, Janīna Kursīte, Igors Siliņš, Raimonds Bergmanis, Normunds Skauģis...pavisam vairāk kā 100 sarunu. Šodien daži no viņiem jau vairs nav mūsu vidū...Mums nekad nav interesējis ko mūsu viesis domā par grupveida seksu, cik viņam bijušas mīļākās vai cik naudas šobrīd kontos. Sarunu mērķis bija uzzināt, kas jauns šo cilvēku radošajā dzīvē, kas jau sasniegts, kas plānots nākotnē. Ja tas kādam bijis interesanti- esam priecīgi, bet ja kādu iedvesmojis jauniem darbiem- uzskatām, ka mūsu mērķis ir sasniegts.

Viens no tematiem, ko mēģinām sarunās pacelt ir dzīve Latvijā, kā to padarīt labāku un mēs- latvieši tajā. Kādi esam? Domas ir dalījušās, ne vienmēr par dzīvi un mums pašiem skanējušas tikai pozitīvas lietas, bet interesantas gan, tāpēc Lāčplēša dienā piedāvājam atcerēties pirms pāris gadiem tapušu 30 minūšu videomateriālu, kurā 30 pazīstami latvieši pusotra gada laikā mums izteikuši dažādus viedokļus par mums pašiem.
Vērtējums: +4

     [+] [-]

, 2012-09-30 21:13, pirms 11 gadiem
Zinu, ka mēs dzīvojam absurda valstī(ar man pašu notikušas absurdas situācijas, pateicoties valsts likumiem un tomēr, tā ir mana Latvija, mēs esam tādi, kādi esam-visi tie kritizētie un slavētie, mēs no viena valsts nākošie-tik dažādie,tik dažādos apstākļos dzīvojošie- neviens cits, kā mēs paši visu varam veidot un mums jāgrib veidot. Briemīgākie latvieši ir ne viss tie, kas kaut ko mēģina un kam nesanāk, bet tādi, kas savējos kritizē, pārvelk visam krustu pāri, savu tautu nomelno(kaut arī pats ir viens no mūsējiem). Mums jāspēj saskatīt savējos tas labākais,izcelt panākumu, citam citu uzmundrināt. Mūsu latvieši pasaulē ir tik daudz ko sasnieguši, viņi ir talantīgi, bet nezin kāpēc gribam pieaicināt sveštautībniekus,kā konsultantus, lai Latvijā mainītu situāciju, lai Latviju paceltu saulītē, bet to varam tik mēs paši.Protams, der uzklausīt gudru padomus, bet lēmumi mums pašiem jāpieņem, mums pašiem jārīkojas. Mēs esam pati superīgākā tauta, bet vēl guļam letarģiskā miegā . Laiks mosties un ieraudzīt pasakaini skaisto tautu, zemi.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-01 09:35, pirms 11 gadiem
Nozagu darba devējam pusstundu. Ļoti interesants apkopojums, ar Čikāgas piecīšiem noteikti noskatīšos vakarā kādā, nezināju ka tāda intervija bijusi. Turpiniet sarunāties!

     [+] [-]

, 2012-10-01 15:06, pirms 11 gadiem
Labs. Labs. Labs.

     [+] [-]

, 2012-10-02 11:16, pirms 11 gadiem
Paldies epadomi! Super!!!

     [+] [-]

, 2012-10-15 08:59, pirms 11 gadiem
Paldies!Tas viss kopumā bija vērtīgi!

  +1 [+] [-]

, 2012-11-20 00:10, pirms 11 gadiem
Paldies epadomiem, mūsu Latvija pilna gudru un talantīgu cilvēku,kas spēj veicināt izaugsmi, kultūru, tajā pašā brīdī, laujam sevi regulēt citiem,uzklausām.patiesībā ir, ka pašiem vien jādara, jāceļ saulītē gudri ļaudis.