Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Video: Gaida Jablovska intervijā par Raiņa un Aspazijas muzeja atvēršanu Rīgā

Redakcija
Redakcija
Tieši šodien, 11. septembrī, Rainim apritētu 151 gads. KulturasVēstis.lv viesojās atjaunotajā Raiņa un Aspazijas muzejā Rīgā, Baznīcas ielā 30, kas apmeklētājus gaida no 10. septembra. Māja ir unikāls 19. gadsimta vēsturiskās apbūves piemineklis Rīgas centrā, kur gan divstāvu nams ielas malā, gan sētas māja un nelielais iekšpagalms veido savdabīgu kultūrvēsturisku ansambli.

Šai namā abi dzejnieki dzīvoja no 1926. gada 15. septembra, Rainis – līdz savai nāvei 1929. gada 12. septembrī, Aspazija – līdz 1933. gada pavasarim. 1926. gada 15. martā sastādītajā testamentā dzejnieki izteikuši vēlmi, lai šī māja paliktu Rīgas pilsētai, kur tai jāierīko viņu vārdā nosaukts muzejs. “Rīgai paliek mūsu bibliotēka un rokraksti, un tie darāmi pieejami visiem”, un pēc 90 gadiem Raiņa un Aspazijas ideja un vēlme par bibliotēkas un memoriālo telpu pieejamību sabiedrībai ir realizēta. Liels paldies muzeja speciālistei Gaidai Jablovskai par atsaucīgo uzņemšanu, un arī visi jūs tur esat laipni gaidīti!

KultūrasVēstis.lv piedāvā interviju ar muzeja speciālisti Gaidu Jablovsku un nelielu videoieskatu atjaunotajā Raiņa un Aspazijas muzejā Rīgā, Baznīcas ielā 30.. Muzejā viesojās KultūrasVēstis.lv žurnāliste Ilze Puķe.
Vērtējums: +3