Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


Iznākusi sestā Millennium sērijas grāmata – “Meitene, kurai bija jāmirst”

Redakcija
Redakcija

Tikko iznākusi sestā Millennium sērijas grāmata – zviedru rakstnieka Dāvida Lāgerkranca aizraujošais un skarbi atklātais romāns “Meitene, kurai bija jāmirst”. Jaunais romāns ir pēdējais šajā sērijā. Stāsts beidzas. Bet Līsbetas cīņa turpinās…
Latviešu lasītāji Dāvidu Lāgerkrancu pazīst kā Millennium triloģijas turpinātāju, kurš sarakstījis trīs aizraujošus romānus par Stīga Lārsona radītā izcilnieku dueta – spējīgās hakeres Līsbetas Salanderes un pētnieciskā žurnālista Mīkaela Blumkvista aizraujošo cīņu pret ļaunumu tā dažādajās izpausmēs, un pelnīti ieguvis pasaules slavu.

Tiekoties ar izdevējiem Frankfurtes grāmatu mesē šoruden, Dāvids Lāgerkrancs atzinās: “Kad es savulaik piekritu turpināt Stīga Lārsona triloģiju, cilvēki bija dusmīgi, ka atļaujos turpināt ģēnija darbu. Sākotnēji zviedru prese man uzbruka tik aktīvi, ka es dienām ilgi negāju laukā no mājas. Situācija mainījās tikai pēc tam, kad mana pirmā Millennium grāmata “Meitene zirnekļa tīklā” guva milzīgus panākumus ASV un Eiropas valstīs. Tikai pēc tam arī lasītāji Zviedrijā atzina, ka ir priecīgi par to, ka Līsbeta un Mīkaels ir atgriezušies. Tagad, kad es paziņoju, ka pēc trešā romāna vairs neturpināšu, viņi atkal ir dusmīgi – šoreiz par to, ka turpinājuma nebūs.”

Kopumā pasaulē pārdoti vairāk nekā 100 miljoni (!) Millennium sērijas grāmatu, pēc to motīviem uzņemtas filmas, un abi autori saņēmuši literārās balvas. “Lasot Millennium sērijas sesto grāmatu, vēlējos šķirt lappuses ātrāk un vienlaikus ilgojos, lai beigas nekad nepienāk... Gribas uzteikt Dāvidu Lāgerkancu, kurš tik sarežģīto uzdevumu – turpināt leģendāro Stīga Lārsona triloģiju – ir veicis apbrīnojami labi. Skumstu, lieliskās sāgas finālam pienākot, un klusi ceru uz turpinājumu,” raksta Una Orinska, Zvaigzne ABC projektu vadītāja.

Aizraujošu lasīšanu! Un varam klusiņām pavēstīt, ka Dāvids Lāgerkrancs raksta pats savu krimināltrilleru triloģiju, kura pie lasītājiem dosies ap 2021. gadu.

Pieejama arī e-grāmata.
No zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure.